Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков разпореди цялостна

...
Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков разпореди цялостна
Коментари Харесай

Министър Галин Цоков разпореди цялостна проверка на случая в СУ „Найден Геров“ в Пловдив

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков разпореди цялостна инспекция на случая в СУ „ Найден Геров “ в Пловдив. Възложен е цялостен одит на всички звена, които имат отношение по случая – учебното заведение, Регионалното ръководство на образованието в Пловдив и дирекция „ Организация и надзор “ в МОН.

До момента сходни инспекции са правени извънредно рядко, като нормално инспекциите се лимитират до учебното заведение или съответното РУО. „ Този случай освен е отвън моралните правила, само че и дава индикация за стеснителен педантизъм, който се позволява на разнообразни равнища в системата на образованието. Подобно нещо няма да бъде позволено и ще бъде изследван в подробност всеки аспект и всяко взето отношение от специалистите на всички равнища “, акцентира министър Цоков.

Фактологията досега демонстрира, че РУО – Пловдив е било сигнализирано, че в СУ „ Найден Геров “ не престават да се пишат оценки на ученичка, която е изгубила живота си. Практиката продължава с месеци, прави се от повече от един преподавател, а главното подозрение е, че е направено, с цел да се получава държавна дотация за съответния възпитаник и/или с цел да не се допусне разпускане на паралелката.

РУО – Пловдив открива нарушаването, само че се лимитира единствено до рекомендация да се изискат пояснения от шефа и да се плануват спомагателни квалификации за учебния състав. Без мнения от съответната дирекция в МОН отчетът стига за утвърждение до министъра. В тази обстановка проф. Галин Цоков разпорежда нов, повсеместен одит на всички звена, позволили въпросът да остане без никакви действителни дейности. На база на комплексната инспекция министърът чака да се даде и изрично мнение дали казусът не следва да бъде възложен на вниманието и на Прокуратурата на Република България.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР