Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и учители

...
Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и учители
Коментари Харесай

Министър Цоков и учители по история от софийски училища поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и учители по история от софийски учебни заведения сервираха цветя пред паметника на Васил Левски. В самодейността се включи и началникът на РУО-София Ваня Кастрева.

„ Модерното обучение може да се построява единствено на основата на традициите, а за децата е най-съществен образецът. Затова и персони като Левски имат голямо значение във всеки стадий на образованието и възпитанието им ", акцентира проф. Цоков. По думите му със взаимното отбелязване на днешния ден с български учители се дава знак и към цялата система. „ Учителите затвърждават любовта към Родината и страната ни в подрастващите, а историците имат изключително място в този развой. Затова за мен бе чест през днешния ден дружно с някои от тях да отдадем респект пред паметта на Апостола на свободата, който също е бил и преподавател ", сподели проф. Цоков.

В днешната самодейност се включиха учители от 15 софийски учебни заведения, а през целия ден деца и възпитаници от разнообразни просветителни институции сервират цветя в памет на Васил Левски.

Пресцентър на МОН

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР