Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев призна, че не

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев призна, че не
Коментари Харесай

МОН отделя пари за училищни психолози

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев призна, че не всички учебни заведения има психолози, само че МОН е решено да се оправи с казуса и за идната година ведомството планува 7 - 8 млн. лева за уличищни психолози.
" Нямаме във всички учебни заведения психолози. В момента към 110 психолози и педагогичен съветници са назначени в учебни заведения – най-вече в учебни заведения с над 500 деца. Нашето желание е последователно да ги разширяваме и да предоставяме спомагателни средства на учебните заведения, като за идната година сме планували такива ", изясни Вълчев по време на конференцията „ Партньорство учебно заведение – родители. Добри практики и решения”.
Вълчев разяснява и заплатите на учебните психолози и педагогичен съветници, наблягайки, че от идната година ще бъдат обезпечени сред 7 и 8 млн. лв., като в допълнение ще бъдат назначени 500 такива фрагменти. " И сега учебни заведения назначават такива експерти, само че за сметка на делегирания им бюджет ", посочи той, представен от Фокус.
„ Надяваме се с тези спомагателни средства повече учебни заведения да имат психолози и педагогичен съветници, само че може би за най-малките учебни заведения няма да бъдат достатъчни”, сподели още Вълчев. Той добави, че по-малките обитаеми места ще могат при съответната организация да споделят един подобен експерт заради незадоволителни средства по тази линия. Все още се работи по този механизъм. „ Догодина най-вероятно всички учебни заведения с над 400 деца ще имат най-малко един психолог и педагогичен консултант. В някои учебни заведения има по два или повече такива експерти, само че това е в най-големите училища”, изясни Красимир Въчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР