Министърът на националната сигурност Итамар Бен Гвир критикува потенциалната сделка,

...
Министърът на националната сигурност Итамар Бен Гвир критикува потенциалната сделка,
Коментари Харесай

Израелският министър на националната сигурност: Обсъжданото споразумение ще донесе катастрофа

Министърът на националната сигурност Итамар Бен Гвир подлага на критика евентуалната договорка, съгласно която заложници, държани от „ Хамас’ в Газа, ще бъдат разменени за палестински пандизчии, държани в израелски затвори, и предизвести, че всяка сходна договорка ще приключи с „ злополука “, оповестява.

„ Много съм обезпокоен, тъй като в този момент приказват за някаква договорка “, сподели Бен Гвир. „ Разтревожен съм, тъй като още веднъж сме разграничени и още веднъж не ни се споделя истината. И за следващ път ни избутват настрана. Слуховете са, че страната Израел още веднъж ще направи доста, доста огромна неточност в стила на договорката Шалит. ”

 „ Спомняте си, че освободихме Гилад Шалит, пуснахме Яхя Синвар и приятелите му и сами си навлякохме тези проблеми “, добави още Бен Гвир.

Сред освободените в договорката бяха видни членове на „ Хамас ” - Хусам Бадран, който в този момент служи като представител на терористичната група в Катар, и Яхя Синвар, който управлява „ Хамас ” в Ивицата Газа. Смята се, че Синвар е главен уредник на офанзивата от 7 октомври в Южен Израел, при която бяха убити минимум 1200 души и към 240 бяха отвлечени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР