Министърът на младежта и спорта Весела Лечева отправи обръщение към

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева отправи обръщение към
Коментари Харесай

Министър Весела Лечева с обръщение към българските спортисти, треньори и деятели

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева насочи послание към българските спортисти, треньори, деятели и другари на спорта във връзка 17 май - Деня на България спорт.

“За мен е чест да Ви поздравя във връзка 17 май – Деня на българския спорт! На тази дата с признателност си припомняме, че през 1894 година в София идват първите 10 швейцарски учители по физическо образование, които поставят основите на проведеното спортно придвижване в България. А по предложение на Държавната организация за младежта и спорта и с решение на Министерския съвет от 4 август 2006 година 17 май е разгласен за Ден на българския спорт и за професионален празник на работещите в областта на спорта.

Днес всички ние, спортистите, треньорите и хората, свързали живота и професионалния си път със спорта, сме единомишленици в общата ни цел да развиваме и утвърждаваме дълбоките обичаи на българската спортна школа, тъй като България може да се гордее освен със своята хилядолетна история и културно-историческо завещание, само че и с именитите ни спортисти, които покоряват международни върхове.

Скъпи спортисти, Вие нееднократно сте доказвали, че с усърдие, непримиримост и воля няма непостижими цели и сте развявали българския трибагреник на почетната стълбичка на огромните спортни конгреси. Вашето спортно майсторство и стремежът Ви към реализиране на висши достижения са заслужен образец за младите ни спортисти, които вървят по Вашия път.

В предолимпийската година поисквам сполучлива подготовка на всички наши спортисти и реализиране на мечтаните цели. Вярвам, че на Олимпийските игри в Париж идната година ще имаме още веднъж мотив да

Пожелавам Ви да сте здрави и сполучливи, да множите триумфите на българския спорт и да отстоявате и в бъдеще спортната популярност на България! ”, се споделя в писмото на министър Лечева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР