Министърът на младежта и спорта Весела Лечева изпрати поздравителни адрес

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева изпрати поздравителни адрес
Коментари Харесай

Министър Весела Лечева поздрави европейския шампион Едмонд Назарян и тримата медалисти в класическия стил

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева изпрати приветствени адрес на европейския първенец по битка типичен жанр Едмонд Назарян и медалистите Кирил Милов, Абу-Муслим Амаев и Семьон Новиков.

Назарян стана първенец на Европейското състезание в Загреб, Хърватия, в категория до 60 кг. На финала той завоюва с безапелационното 13:0 и към този момент гледа към международното състезание в Белград, което е и първа олимпийска подготовка.

" Поздравявам Ви за втората европейска купа, която удостоверява високата Ви класа. Резултатите, които постигнахте в Загреб демонстрират, че бъдещето е пред Вас. Пожелавам Ви да продължите да упражнявате все по този начин настойчиво, с цел да сбъднете фантазията си да се качите и на олимпийския връх, по този начин както го направи Вашият татко. Поздравления за Вашия щаб, треньорите и управлението на федерацията, които демонстрират, че в по този начин значимата 2023-а година вървят по верен път ", написа Весела Лечева.

Министърът на младежта и спорта поздрави и сребърния медалист Кирил Милов (кат. до 97 кг), както и Абу-Муслим Амаев (63 кг) и Семьон Новиков (87 кг), които завоюваха бронзови оценки. За Новиков, който е европейски първенец с Украйна от 2020, това е първо отличие за България.

" Кирил Милов за поредна година е в елита на европейската и международна битка и съм сигурна, че тези триумфи ще продължат и отсега нататък. Пожелавам ви на Световното състезание златното отличие да е Ваше ", написа тя.

" Искам да поздравя и Абу-Муслим Амаев и Семьон Новиков, които усещат България като собствен втори дом и към този момент печелят медали за страната ни, която освен е гостоприемна към тях, само че може да им обезпечи и най-професионалната и добра подготовка ", обърна се към медалистите Лечева.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР