Министърът на младежта и спорта Весела Лечева беше официален гост

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева беше официален гост
Коментари Харесай

Весела Лечева присъства на откриването на новата учебна година във ВТУ 

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева беше формален посетител на откриването на новата академична образователна година във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий ”.

“С образованието и научно-изследователската си активност Великотърновският университет е измежду най-авторитетните просветителни и научни институции в България. Десетилетия наред Вие потвърждавате високото качество на Вашето обучение, съхранявате и развивате дълбоките просветни и културни обичаи, наследени от Търновската книжовна школа, които се предават от потомство на потомство и през днешния ден имат своите  измерения в бъдещето. Стандартите, които Вашият университет постанова, го утвърждават като фактор в основаването и развиването на интелектуалния капацитет в България, ” сподели в словото си пред паметника на светите братя Кирил и Методий министър Лечева.

Тя пожела на преподавателите да бъдат здрави, задоволени от постигането на своите цели и горди от професионалната реализация на техните студенти.

“Скъпи студенти, бъдете здрави и сполучливи, мечтайте, спортувайте и постигайте своите цели през днешния ден в студентската публика, на следващия ден – в специалността и в живота!, ” с тези думи министър Лечева се обърна към студентите във Великотърновския университет.

Заедно с ректора на университета проф. Христо Бонджолов и първокурсничка Весела Лечева удари камбаната за сполучлива академична година.

По-рано през днешния ден служебният министър-председател Гълъб Донев откри образователната година в Университета за национално и международно стопанство. Той прикани студентите да се стремят да бъдат водачи и ги увери, че по този начин могат да заемат лидерски места в политическия, държавния и бизнес хайлайф на страната.

" Не се подвеждайте по остарелия модел на връзки, съгласно който водачът се разпорежда. Да си отпред има смисъл, когато е в името на обща цел ", съобщи Гълъб Донев, който е 10-ият български министър председател, ученик на университета.

Ректорът проф. Димитър Димитров означи, че още 6-ма от министрите в служебния кабинет са приключили УНСС.

Донев отхвърли да дава отговор на настоящи въпроси.

Служебният министър председател получи подарък от ректора проф. Димитър Димитров - книга в чест на 100-годишнината от университета, както и статуетка на първия ректор на образователното заведение - проф. Стефан Бобчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР