Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев връчи

...
Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев връчи
Коментари Харесай

Министър Кралев награди медалистите от Европейското първенство по борба

Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев връчи почетни плакети на ММС на медалистите от Европейското състезание по битка. На шампионата във Варшава, Полша българските състезатели завоюваха 5 оценки. Жените още веднъж се показаха на равнище и завоюваха 4 медала - 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов.

Биляна Дудова победи с европейската купа за четвърти път в кариерата си. Тя завоюва златото в категория до 59 кг. Миглена Селишка (кат. до 50 кг) и Юлияна Янева (кат. до 72 кг) се поздравиха със сребърни оценки, а Евелина Николова завоюва бронз при 57-килограмовите. При мъжете Мирослав Киров завоюва сребърен орден в кат. до 74 кг на свободния жанр. Кралев пожела на борците да се приготвят по най-хубавия метод, с цел да може България да има мощен тим на Олимпиадата в Токио.
 Петър Касабов: Отново имаме медали, още веднъж имаме злато
Петър Касабов: Отново имаме медали, още веднъж имаме злато

" Четвърти на европейското не е толкоз зле "

От 6 до 9 май столичната " Арена Армеец " ще одобри международната олимпийска подготовка по битка, която е и последна за Игрите в Токио. На нея единствено финалистите в обособените категории ще вземат квоти, които в битката не са поименни. До момента българската битка има 5 визи за Олимпиадата тази година.

Квоти при дамите завоюваха Тайбе Юсеин (62 кг), Миглена Селишка (50 кг) и Евелина Николова (57 кг). В София в борбата за визи за Олимпиадата ще влязат Сезен Белберова (53 кг), Мими Христова (68 кг) и Мария Оряшкова (76 кг). При мъжете визи за Токио осигуриха Георги Вангелов (57 кг св. стил) и Кирил Милов (97 кг кл. стил). Почетни плакети от министър Кралев получиха и треньорите Петър Касабов, Георги Калчев, Валентин Ангелов и Серафим Бързаков. По време на срещата Кралев и ръководителят на Българската федерация по битка Христо Маринов разискаха проекта за имунизиране на българските спортисти.
 Кирил Милов беше спрян на четвъртфиналите във Варшава
Кирил Милов беше спрян на четвъртфиналите във Варшава

Загуби от грузинец с италиански паспорт
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР