Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви в студиото

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви в студиото
Коментари Харесай

Министър Кралев: До седмица - две обявяваме конкурса за базите на ЦСКА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев съобщи в студиото на предаването " Тази заран ", че състезанието за базите на ЦСКА, които включват стадион " Българска войска " и оборудванията в Панчарево, ще бъде разгласен до 1-2 седмици.

Процедурата е станала допустимо, откакто управлението на елитния ЦСКА, който сега употребява базата, е платило дължимите суми за налог здания и такса боклук. Те възлизат на 273 хиляди лв..

" В момента приготвяме търга на стадион " Българска войска " по остарелия закон, тъй като няма време да се чака. Феновете и самото управление на сдружението, както и всички заинтригувани нямат самообладание да изчакат новия закон, само че нищо не е пречи след осъществяване на състезанието срокът да се удължи. Искам да отбележа, че към този момент няма никаква спънка сдружението да бъде записано. Вчера по сметките на министерството постъпи сумата от 273 хиляди лева, която сдружението ЦСКА дължеше за такса боклук и налог здания, а това беше последната спънка. Подали сме документи в организацията по вписванията. Очаквам в границите на най-много седмица или две да обявим състезанието ", сподели Кралев.

Конкурсът ще се организира по остарелия закон, само че след приемането на новия, оборудванията ще могат да бъдат преотдадени за период 30 години.

" Новият закон няма да реши единствено казуса с базите на ЦСКА, той ще реши казуса с базите на всички клубове. В момента оптималният период за отдаване на оборудванията е 10 години. Никой няма да влага в един стадион, в случай че той се отдава единствено за 10 години. В момента може да се кандидатства по новия закон за концесиите и посредством нашия закон, в случай че бъде признат за един по-дълъг период до 30 години, като изискването ще бъде вложенията да са над 50% от цената на парцела ", съобщи министърът и добави:

" Базите на другите тимове също могат да бъдат отдадени или преотдадени, когато бъде признат новия закон. Това е главната цел. Всички средства да бъдат вложени в реконструкции на базите. Те са остарели, обществените средства не доближават, тъй че нашето обвързване е да притеглим частните капитали в помощ на страната "

Интерес към стадион " Българска войска " и другите уреди има освен от елитния отбор, а и от третодивизионния ЦСКА 1948, който изрази подготвеност да взе участие в състезанието.

В момента в Борисовата градина в центъра на София играе тимът, подпомаган от Гриша Ганчев. Министерството отдава базите посредством контракт за наем, а от ЦСКА са създали усъвършенствания в размер на 1,1 млн. лв., които се приспадат от сумата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР