Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в Срещата

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в Срещата
Коментари Харесай

Кралев във Виена: Доказахме, че за България приоритет е бъдещето на младите хора

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в Срещата на министрите на младежта във Виена. В рамките на форума се състояха редица събития – кръгла маса на министрите по отношение на европейския юношески разговор, неофициална среща на министрите на тематика ползотворния разговор сред младежта и политиците, както и неофициална среща с присъединяване на юношески неправителствени организации по отношение на реализацията на младежките цели, направени в София. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

По време на изявлението си на кръглата маса българският министър съобщи пред сътрудниците си, че прави оценка като извънредно потребно и ползотворно съдействието в границите на Триото България-Естония-Австрия. “Вярвам, че след тези 18 месеца усърдна работа ще можем да се поздравим с реализирани съответни резултати в бранш „ Младеж “, съобщи Красен Кралев. По думите му, за България е от особена значимост идващият програмен интервал на Програмата „ Еразъм + “ да отговори на упованията на всички заинтригувани страни и да продължи своята задача. Oтносно осъществяването на стратегия „ Еразъм+: Младежта в деяние “ Кралев разяснява: “Това е една от най-значимите стратегии в секторите обучение, юноша и спорт като ние предпочитано водим договаряния на национално равнище, тъй че да отговорим на потребностите на младежите. Подкрепяме предлагането за повишаване на бюджета за глава „ Младеж “ в новата стратегия „ Еразъм “, като чакаме това нарастване да бъде осезаемо, тъй че да потвърдим уговорката към бъдещето на младежите в Европа ”.

Oтносно действителното присъединяване на младежите в публичните процеси министър Кралев уточни, че в границите на своето Председателство България е потвърдила, че за страната ни приоритет е качественото младежко овластяване и обезпечаването на бъдеще за младежите в Европа. Красен Кралев акцентира, че страната ни е била първата, която е сложила младежите като приоритет на Съвета на Европейски Съюз и е първата, завършила законодателно досие в бранш " Младеж " - Европейски корпус за взаимност. “България изцяло поддържа присъединяване на младежите при взимането на решения във връзка с политиките за младежта и акцентира нуждата от това техните стремежи да бъдат чути. Ние отчитаме потребността от разнородни гледни точки и отзиви и включването на по-широк кръг от младежи в разговора с властимащите. Работим за поощряване на ангажираността на младежите в процеса на създаване на юношески политики без значение какъв е техният статут и генезис, в това число и на не проведените младежи ”, акцентира българският министър на младежта и спорта. Страната ни има положителни практики, включително финансиране на юношески начинания и планове за по-голяма гражданска интензивност и доброволчество. Красен Кралев съобщи още, че България поддържа инструментите за реализиране на добра съгласуваност, разговор, включване и ангажираност, които са залегнали в границите на предлагането за новата Европейска тактика за младежта.

По време на неофициалната среща сред представители на държавни управления и юношески организации бе бележит огромният принос на Българското председателството за изработването и приемането на единадесетте европейски юношески цели по време на Европейската младежка конференция в София. “Силно имам вяра, че основаването и приемането на първите Европейски юношески цели бе голям триумф за всички нас. Фактът, че те са резултат от взаимната работа на младежите, младежките организации и хората, вземащи решения е образец по какъв начин младежката политика се осъществя на процедура ”, безапелационен бе министър Кралев.

Очаква се вследствие на поставените от над 250 младежи от цяла Европа цели да се одобри обща Европейска тактика за младежта. “Този стратегически политически документ ще ни помогне да имаме по единна и всеобхватна политика, достигаща повече младежи и обхващаща такива с по-малко благоприятни условия ”, съобщи Красен Кралев. По думите му, в синхрон с систематизираната информация, нужна за приемането на Европейска младежка тактика, ще бъде актуализирана и Националната тактика за младежта.

В рамките на сесията, отдадена на бъдещето на " Европейския юношески разговор ", беше взета под внимание и визията на младежкия бранш. За младежите е значимо осъществяването на Европейските юношески цели да бъде целеустремено и фокусирано върху обособените Цели. Също по този начин, от изключително значение е основаването на Национални юношески проекти, които да проследят осъществяването на Целите. За да бъде сполучлив новият формат на “Структурен разговор ”, ще има нужда от повече запаси, изключително на национално равнище.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР