Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в неделя

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в неделя
Коментари Харесай

Кирил Десподов е футболист номер 1 на България за 2018 г.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в неделя 58-ото издание на церемонията „ Футболист на годината “. За №1 в анкетата, в която участваха 118 представители на медиите, бе избран играчът на ЦСКА Кирил Десподов, който получи наградата си от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Кралев връчи премията на №2 – вратаря на Славия Георги Петков, а №3 стана футболистът на „ Ботев “ (Пд) Тодор Неделев.

„ И тримата играчи, които заеха челните места бяха почтени за първата позиция и който и да беше победил, нямаше да е изненада. Георги Петков имаше доста мощен сезон, Тодор Неделев направи мощни мачове за националния тим и за „ Ботев”, а Десподов беше доста непрекъснат през цялата година, което може би надви при избора на публицистите “, разяснява пред медиите Кралев след края на церемонията.

Министърът благодари на всички футболисти и треньори, които почтено защитаваха достойнството на България през миналата година.

„ Имаше доста мотиви за наслада, които ни донесоха нашите представителни тимове. Пожелавам идната година триумфите да са още по-големи, да няма травми, да имате доста шанс и радостните моменти за нашите сънародници да бъдат още повече “, сподели Кралев.

„ Благодаря на БФС за прелестното съдействие през последните години. Реализирахме доста сполучливи стратегии, свързани с детско-юношеския футбол, които се надявам да продължим с още по-големи бюджети през идващите години. През 2018 година дружно с Борислав Михайлов имахме достойнството да бъдем част от в действителност значимо за България събитие - започването на диалози за приготовление на взаимна кандидатура за домакинство на Европейско и Световно състезание по футбол с още три балкански страни – Гърция, Сърбия и Румъния “, добави министърът.

Кралев разгласи, че има вяра в балканската кандидатура и опциите на България.

„ Нямаше по какъв начин да получим покана, в случай че уменията ни като хазаин на интернационалните конгреси не бяха оценени. Ако работата на БФС не беше оценена високо. Благодаря на господин Михайлов и неговия екип, че направиха тази кандидатура допустима. Не знам дали ще успеем да спечелим домакинство, само че съм сигурен, че ще построим стадионите, които би трябвало да бъдат построени. Това е ангажимент на българското държавно управление. Ще продължим и с реконструкцията на футболни игрища и терени в цялата страна, тъй като нашето държавно управление счита, че изискуем това на най-популярния български спорт “, сподели Кралев.

„ Всички българи имат потребност от мощен мъжки народен тим по футбол, който може да сплотява нацията ни. Защото никой различен не сплотява българите по този начин, както националният тим по футбол. Имайте го поради, когато излизате да защитавате достойнството на България “, приключи Кралев.

Анкетата „ Футболист на годината “ се провежда от „ Дакс Медия “, Българската асоциация на спортните публицисти и Българския футболен съюз.

Призьори от церемонията “Футболист на годината”:

Футболист на годината – Кирил Десподов

Най-добра футболистка - Евдокия Попадинова

Най-прогресиращ млад състезател - Валентин Антов

Най-добър чужденец - Клаудиу Кешерю

Най-добър вратар - Георги Петков

Най-добър бранител - Николай Бодуров

Най-добър полузащитник - Тодор Неделев

Най-добър нападател - Мартин Камбуров

Най-добър треньор - Петър Хубчев

Най-красив гол - Иван Петков

Приз "Лъвско сърце - Трифон Иванов " - Михаел Ангелов

Ежегодна премия на „ Дакс медия “ за “Развитие” – „ Асарел Медет “ АД

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР