Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разгледа изложбата „Спортът

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разгледа изложбата „Спортът
Коментари Харесай

Министър Кралев посети изложбата на спортния фотограф Иван Йочев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прегледа изложбата „ Спортът в София през годините “, ситуирана в градинката на НДК. В нея са включени 28 неповторими фотоси на фоторепортера Иван Йочев, които показват част от най-паметните мигове и персони, оставили ярка диря в историята на българската столица.
„ Изложбата е в действителност впечатляваща. Поздравявам Иван Йочев за страхотния асортимент от фотоси. Винаги съм казвал, че няма по-добри очевидци на надпреварите от спортните фотографи. Те претърпяват всяка страст, болежка и наслада на нашите спортисти “, съобщи министър Кралев. Той изрази насладата си от това, че е бил част от паметните мигове на родните състезатели, запечатани от обектива на Йочев.

Иван Йочев е състезателен фотограф, запазил посредством фотосите си исторически за България мигове и персони в последния четвърт век. Негови фотоси са употребени от международните организации Reuters, AFP, AP, Getty Images и EPA, както и от доста от водещите спортни издания в Европа. През годините Йочев работи за: вестниците „ 24 часа “ и „ 7 дни спорт “, както и за интернет организация “Спортал “.

Изложбата е показана от „ София – европейска столица на спорта “ и БОК. Фотографиите ще бъдат изложени до 10 юни на постаментите в градинката пред НДК до паметника с лъвчето.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР