Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща
Коментари Харесай

Международен турнир по плажен волейбол ще се проведе през август с подкрепата на ММС и БФВ

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев организира работна среща с президента на Българска федерация по волейбол Любо Ганев и уредниците на интернационален шампионат по волейбол Ярив Лернер и Онур Кара, който ще се организира през август месец в България.

Спортната конкуренция ще се организира на чисто новите стадиони за плажен волейбол от международна класа на Панчаревското езеро сред от 6 и 9 август (мъже) и 26 - 29 август (жени). В събитието ще се включат едни от най-хубавите спортисти в света - елитни спортисти и олимпийци по плажен волейбол, като Рийд Приди и други. Наградният фонд за мъже и дами е 25 000 евро.

Международният шампионат ще се организира в партньорство с ММС, БФВ и фондация " Европейска столица на спорта " към Столична община.

Организират се пет локални квалификационни шампионата за влизане в двете финални събития, като два от тях към този момент са завършили.

Класирането към финала се прави въз основа на събраните точки. Точките се събират по три метода. За интернационалните (FIVB) играчи точките се умножават по три. За играчи, част от някои от най-хубавите вътрешни шампионати, като AVP, BancodeBrazil, DVV или други сходни лиги, точките се умножават по две. Всички останали вътрешни шампионати не се умножават.

По време на срещата бе разисквано и организирането на плажна волейболна академия за млади гении, които ще имат опцията да упражняват с професионални треньори, а най-хубавите тимове ще се борят за присъединяване на Олимпиадата в Париж.

Любо Ганев осведоми министър Кралев, че се възнамерява още едно събитие по плажен волейбол от най-високо равнище през месец май 2021 година

На срещата участва и зам.-кметът на Столична община по направление " Култура, обучение, спорт и юношески действия " Тодор Чобанов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР