Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе официална среща

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе официална среща
Коментари Харесай

Кралев се срещна с президента на Международната федерация по гимнастика

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев организира публична среща с президента на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе, който е в България за международното състезание по художествена гимнастика.

Двамата още веднъж акцентираха отличната организация на шампионата, който се организира в „ Арена Армеец “.

„ Всички са съгласни, че организацията е на доста високо равнище. Радващо е, че ползата към художествената гимнастика в международен мащаб се покачва, за което заслуга има и България “, съобщи Ватанабе.

По време на срещата, беше разисквана и опцията България да кандидатства за домакинство на Европейско състезание през 2021 година и на международно през 2022 година, което ще е и подготовка за Олимпийските игри в Париж през 2024 година Настоящият шампионат е първа подготовка за Игрите в Токио през 2020 година, като квоти получават първите три ансамбъла в многобоя. Световната купа в София през 2020 година пък ще е подготовка за Токио при самостоятелните гимнастички.

„ Много е значимо да поддържаме интереса към художествената гимнастика, тъй като това е един от най-успешните ни спортове, който се практикува от доста деца “, сподели Кралев.

Той срещна госта си с капиталовата стратегия на Министерството на младежта и спорта за създаване и реновиране на подготвителна инфраструктура. Моринари Ватанабе пък разгласи, че Международната федерация ще помогне на българската художествена гимнастика със спортни килими.

Президентът на Българската федерация Илиана Раева благодари на министър Кралев за поддръжката, която оказва както за организацията на международното състезание, по този начин и на художествената гимнастика като цяло. Тя разгласи, че в японската община Мураяма, където националният ни тим организира годишно подготвителни лагери преди Олимпийските игри в Токио през 2020 година към този момент има основан фенклуб на нашите девойки, който наброява над 500 индивида. Договорката сред Българската федерация и Мураяма стана факт в резултат на подписано съглашение за съдействие сред Министерството на младежта и спорта и японското Министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите.

На срещата в кабинета на министър Кралев участваха още Андре Гейнсбюлер – общоприет секретар на Международната федерация по гимнастика, Мария Петрова – вицепрезидент на Българска федерация по художествена гимнастика и дипломат на Световното състезание и талисманът на шампионата Радина Филипова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР