Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на футболния

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на футболния
Коментари Харесай

Министър Кралев откри футболен терен в Габрово

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва на футболния шампионат, част от спортните училищен игри в община Габрово. Кралев връчи награди на участниците в тази фаза на конкуренцията - Националната Априловска гимназия, ПМГ "Академик Иван Гюзелев ", ПГТ "Пенчо Семов " и ПТГ "Д-р Никола Василиади ".

Спортният министър и евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков бяха посетители на конкуренцията по покана на кмета на Габрово Таня Христова. Състезанието се организира на актуализирания футболен терен към състезателен комплекс "Христо Ботев ". Ремонтът на игрището беше финансиран напълно от Министерството на младежта и спорта по план на Община Габрово. Стойността на инвестицията беше в размер на 238 763, 23 лв..

Теренът е със общоприети размери, а изкуствената тревна настилка, доставена от Италия, е от най-голям клас и утвърдена от ФИФА. Игрището се употребява целогодишно за тренировки от всички възрастови групи на ФК Янтра Габрово. В момента на него на практика занимания водят 50 претенденти за треньорски лиценз "C " в школата на Българския футболен съюз.

"Нашата цел е да бъдат построени повече стадиони и зали, с цел да могат младежите на България да се занимават с обичаните си спортове. Теренът тук е с най-високо качество. Подобни тревни настилки употребяват в детско-юношеските школи на едни от най-хубавите тимове в Италия. Нека габровските деца да я употребяват с наслада и да имат повече футболисти в представителния мъжки тим на "Янтра ", който от този сезон се завърна измежду експертите ", съобщи Красен Кралев. Кралев означи, че в програмата за създаване на 27 физкултурни салона в учебни заведения в страната е и локалната Професионална техническа гимназия "Д-р Никола Василиади ", като към този момент е подписан контракт с реализатор за построяването на оборудването.

Кметът на Габрово Таня Христова благодари на министъра за помощта от страна на ММС при обновяването на спортната инфраструктура в града. Кралев, Христова и шефът на "Общински спортни парцели " Росица Бакърджиева направиха ревизия на ремонтните действия в спортната зала към комплекс "Христо Ботев ", с които се цели въвеждането на ограничения за енергийна успеваемост. За реализирането на плана ММС отпусна 235 284 лева Предвижда се построяването на топлоизолация, промяна на дограмата, газификация на оборудването, ремонт на съблекалните, санитарните възли, инсталациите и вентилационните уредби.

Комплексът се употребява от над 400 картотекирани състезатели по хандбал, повдигане на тежести, футбол, тенис, спортни танци и силов трибой. Очаква се ремонтните действия да приключат при започване на 2021 година. Министър Кралев се ангажира ММС да обезпечи цялостно съоръжение и промяна на подовата настилка в залата по повдигане на тежести. Красен Кралев посети и стадион "Христо Ботев ", като изгледа онлайн мача от шампионата за Купата на България сред втородивизионния Янтра и елитния Черно море Варна. Той разиска проектите за реорганизация на лекоатлетическата писта на стадиона. Община Габрово ще кандидатства с план за финансиране.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР