Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри обновената зала

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри обновената зала
Коментари Харесай

Министър Кралев откри обновената зала по щанги на Черно море

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри обновената зала по повдигане на тежести, която се намира в състезателен комплекс " Черно море ". Интериорът на залата е ремонтиран със лични средства на клуба по повдигане на тежести " Черно море ".

През идната година страната ще помогне за укрепването на залата извън, пое ангажимент министър Кралев. В последните три години Министерството на младежта и спорта е вложило близо 400 000 лева в ремонтни действия по зала " Владислав " в комплекс " Черно море " - осъществена е цялостна хидроизолация на покрива, залата е газифицирана, построена е нова осветителна апаратура и са напълно актуализирани санитарните възли.

" Този комплекс го усещам като мой дом. Не е загадка, че повдигането на тежести е един от най-успешните български спортове, само че е в доста тежка рецесия в международен мащаб. В щангите сме преживявали страхотни моменти и невероятни драми, свързани с допинга, само че всички работим за ренесанса на българските щанги. Много съм признателен, че във Варна има хора, които се съгласиха да оглавят този спорт, като влагат лични средства, с цел да върнат славата му ", сподели Красен Кралев.

" Когато виждаме, че има хора, които влагат лични средства, с цел да поддържат един от спортовете, включени в системата на Черно море, няма по какъв начин страната да не поддържа също плана. Най-важно е да се укрепи залата и считам, че идната година ще успеем да го създадем ", добави министърът.

На откриването на залата участваха още ръководителят на Сдружения спортни клубове " Черно море " Григор Фиданов, изпълнителният шеф на ССК " Черно море " Бончо Бонев, ръководителят на клуба по щанги на " Черно море " Ивелин Митев и изпълнителният шеф Ирина Митева. Гости в залата бяха олимпийският първенец по шанги Янко Русев, международната шампионка Изабела Рифатова и олимпийският медалист по бокс Ивайло Маринов.

" Пожелавам триумф на ръководителите на клуба, на треньорите, на състезателите. Да сме живи и здрави, да забележим по какъв начин българските щанги се възраждат още веднъж с присъединяване на клуб " Черно море ", пожела министър Кралев и изрази вяра, че варненски играч ще завоюва орден от идното международно състезание по повдигане на тежести.

По-рано денем Красен Кралев и Бончо Бонев, който е ръководител и на клуба по лека атлетика на " Черно море " дадоха старт на лекоатлетически пробег " Варна " в Морската градина. Лекоатлетическият пробег е част от програмата на самодейността Европейска седмица на спорта #BeActive в морската столица и е първото съревнование от започващите през днешния ден трети Черноморски юношески игри, проведени от ССК " Черно море ".

Европейската седмица на спорта е самодейност на Европейската комисия, чиято съществена цел е да промотира дейния метод на живот, а Министерството на младежта и спорта е неин координатор в България.

Когато бях деен играч като вас, фантазията ми беше да има подобен пробег във Варна, с цел да мога да се състезавам пред родна аудитория. От 17 години подред този пробег е реалност. С тези думи се обърна министър Кралев към участниците в лекоатлетически пробег, които са над 100. " Надявам се колкото се може повече от вас да притеглят свои другари към спорта, да покажете магията на обичаната лека атлетика и на други младежи ", пожела министърът на младите лекоатлети.

Министър Красен Кралев ще закрие през днешния ден Европейската седмица на спорта #BeActive в морската столица с огромно спортно-музикално шоу в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта от 18.00 часа.

 Министър Кралев награди спечелили от шампионат по тенис за хора с увреждания
Министър Кралев награди спечелили от шампионат по тенис за хора с увреждания

" Работим добре с федерацията по тенис "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР