Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни
Коментари Харесай

Министър Кралев награди медалистките от Евро 2018

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети медалистките от Европейското състезание по художествена гимнастика в Гуадалахара (Испания).

Нашите девойки завоюваха един златен, един сребърен и два бронзови медала.

Ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова завоюваха злато във финалите с три топки и две въжета, бронз в многобоя и отборното класиране дружно с девойките самостоятелно - Татяна Воложанина, Анна Келман и Елизабет Йовчева. Воложанина пък завоюва сребро на обръч при девойките. Почетни плакети получиха и националните треньори на ансамбъла Весела Димитрова и Михаела Маевска и на девойките Силвия Стойнева.

" Благодаря Ви за страстите, които за следващ път ни донесохте. Грешки ще има и различен път, те са част от спорта. Важното обаче е, че видяхте, че нямате предел на Вашите благоприятни условия. Ако сте спокойни, няма кой да Ви стигне ", обърна се Кралев към девойките. Те пък му благодариха за положените грижи и обявиха, че не са лишени от нищо.

 Илиана Раева: Толкова поддръжка, откровено удивление и почитание не бях срещала от дълго време
Илиана Раева: Толкова поддръжка, откровено удивление и почитание не бях срещала от дълго време

" Силно ме трогнаха "

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева похвали тима за характера, който демонстрираха след позволената неточност на второто комбиниране в многобоя и извоювания по-късно златен орден на три топки и две въжета. Тя особено посочи напредъка, който са отбелязали девойките, които имаха значителен принос за отборното отличие.

На тима в този момент следва отмора, след което дамите имат лагер в Япония, присъединяване на две Световни купи и подготовка на " Спортпалас " преди Световното състезание през септември в София. Възстановена от травмата е Теодора Александрова, като треньорското управление ще взема решение коя сред нея и заменилата я Стефани Кирякова в кое комбиниране на ансамбъла ще играе в идните стартове.

Татяна Воложанина и Анна Келман пък ще се приготвят за Младежките олимпийски игри в Аржентина. По правилник всяка страна има право единствено на един участник и двете ще се конкурират за извоюваната квота.

За пръв път следващата година, по предложение на България, ще се провежда тестово Световно състезание за девойки, което ще е в Москва.

 Ансамбълът ни по художествена гимнастика завоюва злато във финала с топки и въжета
Малко наслада и за нашите грации, завоюваха златото във финала с топки и въжета

Момичетата на Весела Димитрова извоюваха купата след доста мощно комбиниране
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР