Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни
Коментари Харесай

Министър Кралев награди медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС медалистите от Европейското състезание по повдигане на тежести за юноши и девойки до 15 и до 17 година и техните треньори. На надпреварата в Милано българските щангисти завоюваха 10 оценки в дуела – 5 златни и 5 сребърни и общо 28 медала в обособените придвижвания. Шампиони станаха Карлос Насар в кат. до 69 кг при 15-годишните, Ивана Петрова (кат. до 44 кг), Ангел Русев (кат. до 56 кг), Галя Шатова (кат. до 63 кг) и Христо Христов (кат. над 94 кг) при 17-годишните.
Почетни плакети получиха също старши-треньорът на националния тим Иван Иванов и треньорите Живко Николов, Радослав Атанасов и Алан Цагаев.
„ Поздравявам Ви за положителното показване. Така се работи, по този начин се побеждават съперниците, по този начин се пази достойнството на България. Сигурен съм, че в бъдеще ще постигнете триумфи и в надпреварите при мъжете и дамите. Вие сте вярата на българските щанги “, обърна се към състезателите министър Кралев.
Той изрази насладата си и от обстоятелството, че триумфите на щангистите ни идват от разнообразни краища на България, което демонстрира, че федерацията работи в вярната посока.
Председателят на Българската федерация по повдигане на тежести Неделчо Колев благодари на министъра за поддръжката и за помощта при намирането на сумата за възнаграждение на санкцията от 250 хиляди $, която беше наложена на федерацията. Средствата бяха обезпечени след сключване на рекламни контракти с Българския състезателен тотализатор в размер на 250 000 лева и частната компания „ Медина Мед “ – 150 000 лева, както и от частни донори, което направи присъединяване на българските състезатели допустимо.
„ Без Вашето подпомагане тези триумфи нямаше да се осъществят “, съобщи Колев.
Освен медалите нашите представители съумяха да завоюват и втората допустима квота за идните тази есен в Буенос Айрес Младежки олимпийски игри. Преди Европейското състезание България имаше квота единствено при юношите, само че с помощта на положителното показване на тима ни при девойките, който се подреди преди всичко измежду останалите четири отбора без визи, нашата страна получи правото да взе участие на Игрите и с една състезателка. В аржентинската столица България ще бъде представяна от Галя Шатова (кат. до 63 кг) и Христо Христов (кат. над 94 кг).

Българските първенци и медалисти:

при 15-годишните:
Карлос Насар - златен орден в кат. до 69 кг
Габриел Маринов – сребърен орден в кат. до 50 кг
Георги Йочев – сребърен орден в кат. до 85 кг
Мартин Тошев – сребърен орден в кат. над 94 кг

при 17-годишните:
Ивана Петрова - златен орден в кат. до 44 кг
Ангел Русев - златен орден в кат. до 56 кг
Галя Шатова – златен орден в кат. до 63 кг
Христо Христов – златен орден в кат. над 94 кг
Иван Димов – сребърен орден в кат. до 50 кг
Мария-Магдалена Кирева – сребърен орден в кат. до 69 кг
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР