Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен
Коментари Харесай

Министър Кралев награди Самуил Донков за европейската титла по спортна стрелба

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС състезателя по спортна пукотевица Самуил Донков за европейската купа от шампионата на Стария континент в италианския град Болоня.

Донков сподели най-точен мерник в дисциплината 50 метра малокалибрен револвер с резултат от 554 т. На точка зад българина, остана съветския представител Михаил Исаков, а на третата позиция се подреди Виктор Банкин от Украйна с 552 т.

По време на срещата Донков, който в Болоня победи в неолимпийска дисциплинираност, разяснява опциите за продобиване на олимпийска квота за Игрите в Токио следващата година. Първата такава ще бъде на Европейското състезание през месец февруари във Вроцлав, Полша. Там ще бъдат разпределени две визи за Игрите. Допълнителна подготовка ще има през месец май в Пилзен, Чехия.

Министър Кралев се ангажира ММС да обезпечи подготовката на българските състезатели по спортна пукотевица, които ще преследват квоти, както и на тези, които към този момент са си подсигурили присъединяване в Токио - Мария Гроздева и Антоанета Бонева.

Почетен плакет на ММС получи и персоналният треньор на Самуил Донков Александър Луканов.
 Министър Кралев награди медалиста от Световното състезание по бокс Радослав Пантелеев
Министър Кралев награди медалиста от Световното състезание по бокс Радослав Пантелеев

Специален плакет получи и националният селекционер Жоел Арате
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР