Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди победителите от

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди победителите от
Коментари Харесай

Министър Кралев награди победителите от междууниверситетска регата „Академика“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди спечелилите от Първата междууниверситетска регата „ Академика “. Състезанието се провежда от яхтклуб „ Кап. Георги Георгиев – Порт Варна “ в акваторията на Варненския залив по план „ Ветроходна академия “ на Националната стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта за 2017 година към ММС.

„ Виждам, че студентите са удовлетворени, а това значи, че и ние сме удовлетворени, тъй като сме създали стратегия, която да е от изгода за тях. Благодаря на яхтклуб „ Кап. Георги Георгиев – Порт Варна “ за метода, по който се провежда тази студентска регата, в която 96 студенти от варненските университети за първи път усетиха магията на ветроходството.

Проектът е доста забавен и следващата година ще продължим работа с яхтклуба и ще го разтеглим. Спортът е най-мощното средство, което може да откъсне възпитаници, студенти и младежите от другите изкушения и форми на зависимости. Така че, в случай че тази година всичките планове бъдат толкоз сполучливи, колкото е вашият, през идната ще продължим на още по-високи обороти ”, съобщи Кралев.

Национална стратегия за юношески действия по член 10а от Закона за
хазарта е с бюджет от 2 млн. лева и подчертава върху предварителната защита на експанзията и разнообразни форми на взаимозависимост измежду младежите за възстановяване средата им на живот.

Проектът „ Ветроходна академия “ е финансиран от Министерството на младежда и спорта с 39 226 лева Неговата концепция е да разпространява ветроходството като метод за създаване на привички за здравословен и физически деен метод на живот измежду младежите. В образованието участваха 96 студенти от 18 до 29 годишна възраст от петте варненски университета и междууниверситетски тим.

С плана се построява социално-отговорно държание измежду младежите посредством присъединяване им в проведена спортна демонстрация - междууниверситетска регата, предварителна защита на рисково държание при разнообразни форми на зависимости посредством основаване на условия за дейни занимания със спорт навън и приемане на съществена морска просвета и професионална ориентировка.

Регатата се организира в две групи.

В Първа група „ Университетска – студенти “ участваха шест яхти клас „ Конрад 25Р “ с подготвените младежи по ветроходство по плана „ Ветроходна академия “ на варненските университети - Икономически университет, Медицински университет, Технически университет, Висше военноморско учебно заведение " Никола Вапцаров ", Варненски свободен университет и Междууниверситетски тим (младежи отвън варненските университети) с професионални шкипери Петър Димитров, Михаил Копанов, Александър Калчев, Павел Дуков, Александър Милев и Мартин Велков.

Във Втора група „ Университетска – експерти “ участваха всички ветроходни яхти, разграничени в клас ORC, с изискване да съставляват университет, който е приключил шкиперът или по-голяма част от екипажа.

Като част от плана „ Ветроходна академия “ студентите показаха и направените от тях креативен табла за предварителна защита против зависимости и експанзия в разнообразни посоки:
Медицинския университет: Допинг и наркотична взаимозависимост - последици за здравето, предварителна защита от зависимостта, анти-допинг.

Технически университет: Последствия и справяне с интернет зависимостта.
Икономически университет: Последствия и справяне с хазартната взаимозависимост.
Висше военноморско учебно заведение: Последствия и справяне с експанзията.
Варненски свободен университет: Интеграция на хора в неравностойно състояние.
Междууниверситетски тим: Здравословно хранене.

Победители от Първата междууниверситетска регата „ Академика ”:

Клас ORС A – Яхта „ LZ Yahting 1991 ” с шпикер Борис Минков (Висше военноморско учебно заведение „ Никола Вапцаров)

Клас ORС B – Яхта „ Higeia ” с шпикер Ангел Дипчиков (Медицински университет)

Клас ORС C – Яхта „ Tornado ” с шпикер Тодор Русев (Технически университет)

Клас „ Конрад 25Р ” – Яхта „ Quantium racing ” с шпикер Павел Дуков (Технически университет)


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР