Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира представянето на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира представянето на
Коментари Харесай

Министър Кралев: Мирела Демирева има психологическо предимство пред съперничките си

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разяснява представянето на българските спортисти на Европейското състезание в Берлин, приключило по-рано през месеца. В немската столица Мирела Демирева завоюва сребърен орден в скока на височина, а още трима родни представителки стигнаха до финали в своите дисциплини - Ивет Лалова-Колио приключи пета на 200 м, Габриела Петрова се подреди шеста в тройния скок, а Радослава Мавроидева зае шестото място в тласкането на гюле.

“Представянето ни на Европейското по лека атлетика е в границите на естественото. Важното бе, че с изключение на медала, с този скок Мирела Демирева закупи самочувствие и има психическо преимущество пред съперничките си. Ивет Лалова нямаше по какъв начин да се оправи по-добре след травмата. Знаете всички каква бе обстановката с Габриела Петрова в последните 2 години. Но и тя намира себе си. Радослава Мавродиева, в случай че бе повторила персоналното си достижение, също щеше да се бори за орден.

Представянето е обикновено, тъй като исторически множеството европейски шампионати по лека атлетика са завършвали с един орден. Повтарям, че и в този спорт има гении, като Александра Начева, които занапред набират скорост. Трябва да се регистрира, че поради натурализираните спортисти става все по-трудно в този спорт. Турция завоюва медали единствено с такива. Но мнението на нашата федерация и на нейния президент Добромир Карамаринов е да се опитаме да се борим със лични състезатели. И одобрявам сходен метод. Оценка на треньорите не мога да дам. Аз споделям и изисквам от президентите “, сподели министър Кралев.

През последните години е направена голяма стъпка напред и в обезпечаването на треньорските фрагменти. ”Нашата администрация промени доста неща в заплащането и на спортисти, и на треньори. Тези, които ги готвим за олимпиадата, един хайлайф от 50-70 души, получават към този момент едни съществени хонорари през последните години. Опитваме се техните треньори да взимат едни почтени хонорари. Знам, че ситуацията в клубовете не е положително, нямат средства, мъчно парите стигат до всички. Някои от общините изобщо не вземат участие в подпомагането, други вземат участие доста интензивно и по този начин тук-там се разчита единствено на останалия възторг у треньорите. Смятам, че с промените, които подхващаме, ще успеем да решим и този проблем “, добави още министърът.

Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР