Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде Заповед №-09-533/20.05.2020

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде Заповед №-09-533/20.05.2020
Коментари Харесай

Министър Кралев разреши индивидуалните спортни занимания на закрито

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде Заповед №-09-533/20.05.2020 година, с която от през днешния ден се позволяват самостоятелните спортни занимания на закрито, без спортен темперамент и без аудитория. Два дни по-късно (22.05.2020 г.) ще бъдат позволени груповите спортни занимания на закрито, още веднъж без спортен темперамент и без наличието на фенове. От 26.05.2020 година ще бъде разрешено провеждането на самостоятелни и групови спортни занимания на закрито и намерено за деца до 18 годишна възраст, също без спортен темперамент.

В заповедта, подписана от министър Кралев, са упоменати противоепидемичните ограничения, които би трябвало да бъдат спазвани от притежателите (наемателите) на спортните обекти, от личния състав, спортистите, треньорите и длъжностните лица.

Задължително е провеждането на филтър на входа на оборудванията, като на всички се мери телесната температура. Максималната хигиена се обезпечава посредством строги процедури за постоянно разчистване и стерилизация, най-малко четири пъти на ден, в т. ч. на всички контактни повърхности, които могат да се допират. Служителите се пазят с маска за лице, шлем или бариера, както и с ръкавици. Най-малко четири пъти месечно би трябвало да бъде осъществявано разчистване на филтрите на вентилационните и климатичните съоръжения. Тоалетните, съблекалните, съдовете за боклуци, общите елементи, уредите, пространствата и другите уреди би трябвало да бъдат почиствани и дезинфектирани на всеки час. Собствениците (наемателите) на спортните уреди са длъжни да дефинират чиновник, който да дава отговор за осъществяването и спазването на напътствията.

Членовете на личния състав, които се усещат заболели и имат недоволства като простуда, хрема, кихане, болки в гърлото, лека кашлица или нараснала телесна температура са задължени да останат вкъщи. Същото се отнася и при положение на болен в дома на чиновниците.

В подготвителните зали не се позволяват лица с изключение на спортисти, треньори и длъжностни лица, директно виновни за подготовката на състезателите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР