Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старт на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старт на
Коментари Харесай

Министър Кралев потвърди: В Ямбол ще има нова спортна зала

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старт на демонстративните спортни събития под надпис “#BeActive”, които се организираха в Ямбол. Областна администрация Ямбол стана сътрудник на самодейността на Европейската комисия и на Министерство на младежта и спорта (MMС) "Европейска седмица на спорта " като провежда провеждането на демонстративни спортни събития с присъединяване на деца и младежи от локални спортни клубове.

Събитието се състоя на Градския стадион в Ямбол, за който през 2016 година ММС обезпечи нова тревна настилка на стойност над 370 хиляди лв..



По време на визитата си в Ямбол министър Кралев се срещна със положението на спортната инфраструктура и с проблемите на локалните спортни клубове.

По покана на Димитър Иванов Красен Кралев организира полемика със спортните деятели в Ямбол. Пред тях спортният министър удостовери уговорката, който първи разгласи министър председателят Бойко Борисов при визитата си - Ямбол ще има нова спортна зала с потенциал до 2000 души, която ще има топла връзка със остарялата зала. “Разбира се, с цел да се случи това, първо би трябвало да получим план в границите на 6 милиона лв. от страна на новото управление на Общината, който да дава отговор на действителните потребности на Ямбол”, разяснява Красен Кралев.



Той съобщи, че ММС ще обезпечи средствата, нужни за възобновяване на залата за волейбол на стадиона, както и за закупуване на настилки и тепих за двете зали за битка в комплекса. “Ще помогнем на боксовия клуб, както и на всички ямболски клубове, които възпитават децата на дисциплинираност и обич към спорта. В най-кратки периоди ще извърша и обещанието си към локалния клуб по спортна пукотевица - да закупим нужните им нови пистолети”, съобщи министър Кралев.



Красен Кралев и Димитър Иванов поеха ангажимент и към клуба по художествена гимнастика да намерят уместно помещение, където да организират тренировките си.

“Сигурен съм, че Димитър Иванов ще направи нужното жителите на Ямбол да получат нови и по-добри условия за спорт! Може да разчита на нашата подкрепа”, обърна се министърът на младежта и спорта към присъстващите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР