Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде пресконференция на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде пресконференция на
Коментари Харесай

Красен Кралев потвърди добрата новина: 12 000 ще могат да гледат финала за Купата на България от трибуните

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде конференция на пистата на стадион " Васил Левски ", дружно с министъра на опазването на здравето - Кирил Ананиев. Той съобщи публично, че на финала за Купата на България сред ЦСКА и Локомотив (Пловдив) ще бъдат позволени 12 000 почитатели. Което е отлична вест за последователите. Те пък би трябвало да схванат, че е нужно да съблюдават разпоредбите за предварителна защита от ковид. Защото това се прави за тяхното здраве и здравето на околните им хора, контактни с тях.

Ето какво сподели министър Кралев пред медиите:

" Проведохме съвещание на Министерски съвет, на което обсъдихме значими въпроси. Всеки месец до трето число се дават проби за ковид от страна на тимовете, на всички футболисти и чиновници. Отговорност ще носят клубните лекари. При диагностициране на случай с ковид, футболистът се отстранява краткотрайно от тима и той отива под карантина. Всички други отново минават проби. При отрицателни резултати, играчите упражняват и играят.

За финала за Купата - имаме отчаяние от държанието на част от почитателите. Привържениците не оправдаха доверието и дисциплината. Не се съблюдава нужната отдалеченост. За финала ще допуснем до 12 000 фенове, разпределени отмерено в секторите. Те ще бъдат през седалка. Опасността от болестта не е минала. Ние се съобразяваме с тях, дано и те се преценяват с предписанията. Разчитаме и на вашата поддръжка да ги убедим в това.

Отборът-домакин носи отговорност за съблюдаване на ограниченията. В случая с финала - това е ПФЛ. Те би трябвало да обезпечат спазването на ограниченията и да разпределят вярно билетите.

В другите мачове продължаваме с по 1000 фенове в бранш ".
 12 000 души ще гледат от трибуните финала за Купата на България
12 000 души ще гледат от трибуните финала за Купата на България

До решението се е стигнало след среща на Бойко Борисов с представители на Националния действен щаб
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР