Министърът на младежта и спорта Георги Глушков даде началото на

...
Министърът на младежта и спорта Георги Глушков даде началото на
Коментари Харесай

Над 80 състезатели се включиха в Международния лекоатлетически крос Скалите в Белоградчик

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков даде началото на второто издание на интернационалния лекоатлетически крос " Скалите “ в Белоградчик, оповестиха от пресцентъра на Министерството.

" Мога единствено да поздравя уредниците от състезателен клуб по лека атлетика " Свети Георги “ за техния професионализъм и положените неуморни старания по подготовката на конкуренцията. Доказателство за тяхната отлична работа е огромният интерес към това събитие “, съобщи министър Глушков при откриването на надпреварата.

Надпреварата, която се организира по улиците на Белоградчик, участваха над 80 състезатели от България, Мароко, Уганда и Сърбия във възрастовите групи девойки и момчета до 14 и до 16 години, юноши и девойки до 18 години, дами, мъже и ветерани. На старт при ветераните застанаха емблематични спортисти от предишното като олимпийската вицешампионка Николина Щерева, рекордьорката на 1000 м в зала Цветелина Кирилова и рекордьорът ни в дистанциите от 1500 м до 10 000 м Евгени Игнатов.

Победителка при дамите за втора поредна година стана Маринела Минева, а при мъжете - Исмаил Сенанджи.

След надпреварата министър Глушков дружно с кмета на Община Белоградчик Боян Минков и ръководителя на Надзорния съвет на " Еврохолд България " Асен Христов посетиха физкултурния салон на НУ " Васил Левски " в града, издигнат със средства на компанията. До в този момент учебното заведение не е имало зала за часовете по физическо образование и спорт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР