Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев присъства на първата

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев присъства на първата
Коментари Харесай

Министър Илиев: Тази година федерациите ще получат повече средства

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев участва на първата открита подготовка на гимнастиците ни, която се състоя през днешния ден.

Илиев им пожела триумф преди международните купи, които са олимпийска подготовка. На международната купа в Кайро от 15 до 18 февруари ще ни показват Еди Пенев, Йордан Александров, Божидар Златанов, Димитър Димитров, Валентина Георгиева и Йоана Янкова. Треньори ще е са Милко Танкушев, Дамян Игнатов и Филип Янев, съдии ще са проф. Цветана Добрева и Сергей Стоянов.

" Много се веселя да участвам през днешния ден тук, да видя по какъв начин протича подготовката. Реално в този момент влизаме в сезона на огромните надпревари, там където могат да събират квоти и където могат да покажат най-хубавото, което са подготвили. Щастлив съм да бъда тук, да поддържа състезателите от националния тим, да им пожелая триумф, да се пазят здрави и без травми, а България ще ги поддържа ", сподели Димитър Илиев.

Той посочи, че тази година ще има нарастване на финансирането и за повече федерации.

" В съпоставяне с предходната година 55 федерации са били финансирани, тази година са 63 и действително този брой нараства от неолимпийските спортове. Но другото по-важно е, че всички ще получат повече средства в сравнение с предходната година. Ние резервираме опция по средата на сезона, в случай че има спомагателни потребности, да подкрепим нашите спортисти за олимпиадата. Разликите във финансирането са свързани най-много с резултатите, които са реализирани през 2023 година. Следващата седмица ще създадем транспарантен развой по отношение на финансирането, той ще бъде качен на страницата на Министерството. От тази година федерациите са задължени също да качват всички доклади за финансирането, с цел да има бистрота ", добави министърът.

Министър Илиев добави, че ще се помогне на федерацията по волейбол за семейството на Европейско състезание за мъже през 2026 година, само че " до тогава има още доста време ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР