Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев награди призьорите в

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев награди призьорите в
Коментари Харесай

Димитър Илиев награди призьорите на държавното първенство по спортна гимнастика

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев награди призьорите в многобоя и отборната конкуренция при девойките старша възраст на държавното състезание по спортна гимнастика.

Състезанието се организира в подготвителната зала на „ Арена София “, а за оценките във възрастовата група спориха 75 състезателки от 15 клуба.

„ Поздравявам Ви за напъните, постоянството и труда, които полагате. За да станеш добър състезател, трябват доста безрезервност и дисциплинираност. Благодаря и на Вашите треньори – без тяхната помощ няма по какъв начин да съумеете. Пожелавам Ви доста медали и триумфи от идващите надпревари “, сподели министър Илиев.

Отборно при девойките старша възраст първенец е СГК Левски-Спартак (София) с 202.516 точки, а в многобоя златото взе Димана Рангелова (Левски-Спартак) със общ брой от 56.900 точки.

Левски-Спартак е първи отборно при момчетата старша възраст с 369.182 точки и при юношите младша възраст с 293.832 точки.

В многобоя при момчетата старша възраст първенец е Борис Караджинов (ЦСКА) със 108.716 точки, а при юношите младша победи Никълъс Наков (Левски-Спартак) със 79.666 точки.

Финалите на държавното състезание по спортна гимнастика не престават до неделя. В тях вземат участие над 650 гимнастици от 24 клуба от цялата страна, които са разграничени в 14 възрастови групи.

Министърът на младежта и спорта взе присъединяване и във връчването на първите годишни награди „ Регионални и локални начинания в поддръжка на сигурността на придвижването “.

„ Има сериозен проблем в отношението на българското общество по въпроса с сигурността на придвижването по пътищата. Решаването му е обвързвано със спазването на разпоредбите и персоналната отговорност. Правилата и законите не са направени, с цел да ни е неловко, а с цел да се обезпечи нашата сигурност. Апелирам всеки човек да си слага защитен колан освен на предните, само че и на задните седалки, за което да има и следващ надзор. Много ясно би трябвало да се разграничат пътнотранспортните катастрофи от престъпните действия. Не може да седнеш зад кормилото пийнал или дрогиран, да отнемеш човешки живот на пътя и да бъдеш на независимост. Това не е обикновено “, добави Илиев и подчертава върху налагането на съответни санкции и наказания.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР