Министърът на младежта и спора Весела Лечева приветства участниците в

...
Министърът на младежта и спора Весела Лечева приветства участниците в
Коментари Харесай

Весела Лечева приветства участниците на Световното първенство по художествена гимнастика в София

Министърът на младежта и разногласието Весела Лечева приветства участниците в 39-о Световно състезание по художествена гимнастика в „ Арена Армеец “ в София.

Сред формалните посетители бяха и президентът на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе, кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на Техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ Ноха Абу Шабана, президентът на БФХГ Илиана Раева и посланикът на Световното състезание Невяна Владинова.
„ От името на Министерството на младежта и спорта желая да ви поздравявам и да кажа, че България е горделив хазаин 39-ото Световно състезание по художествена гимнастика. Българската художествена гимнастика има своите славни обичаи, своите огромни триумфи, поддържани от доста генерации. Убедено мога да кажа, че българската художествена гимнастика чертае историята на този спорт. Поздравления на целия екип и на президента госпожа Раева. Уверена съм, че България ще даде най-хубавите условия на всички участнички, с цел да могат те да покажат своя гений, умеене, хубост и великолепие. Пожелавам ви вълнуващи мигове и доста страсти. Успех на всички! “, сподели Весела Лечева в своето одобрение.
В шампионата вземат участие над 80 самостоятелни гимнастички и 30 ансамбъла от 62 страни. Надпреварата стартира през днешния ден и ще продължи до 18 септември (неделя).
Церемонията стартира с осъществяване на фолклорен оркестър „ 101 каба гайди “. Олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика от Токио 2020 Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова и Лаура Траатс извършиха комбиниране с пет обръча и пет топки.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР