Министърът на културата в оставка Атанас Атанасов тези дни демонстрира

...
Министърът на културата в оставка Атанас Атанасов тези дни демонстрира
Коментари Харесай

Сдружение „Зограф“: Културният министър „трудоустроява“ спешно съветниците си на висши длъжности

Министърът на културата в оставка Атанас Атанасов тези дни показва образно, че за него „ законът е врата у поле “, изключително когато би трябвало да се „ погрижи “ за своите многочислени и скъпо платени съветници, установяват от съдружие „ Зограф “.

Предусещайки, че напълно скоро по елементарно обясними аргументи ще му се наложи да се раздели вечно с кабинета си на столичния бул. „ Стамболийски “17, той назначи най-изненадващо досегашната си съветничка в политическия си кабинет Нели Македонска за титулярен шеф на основната Дирекция " Международно съдействие, европейски стратегии и районни действия " в Министерството на културата, без обаче въобще да си прави труда да афишира безусловно наложителния в такива случаи конкурс, декларират от „ Зограф “.

От неправителствената организация припомнят в тази връзка, че според член 10, ал.1 и алинея 2 от Закона за държавния чиновник, постъпването на държавна работа в съответната администрация наложително се предхожда от конкурс, а назначението на всяка служба на държавен чиновник се прави посредством конкуренция, учредена на професионални качества. За скандалните си и напълно незаконосъобразни назначения в последните дни от своя мандат министърът в оставка Атанасов е редно обаче да поеме своята политическа отговорност и да понесе и съответните наказания, безапелационни са от съдружие „ Зограф “.

Междувременно тези дни стана ясно, че министърът на културата в оставка Атанас Атанасов няма куража и смелостта да провежда и да даде заключителна конференция, на която вероятно да регистрира какво е приключил на ползу роду през късия си мандат, означават от съдружие „ Зограф “. В интерес на истината, министър Атанасов е дал досега единствено една-единствена конференция във ведомството си, на която при започване на годината се опита да показа екипа си. На въпросната си първа и единствена сходна медийна изява той обаче тотално се изложи и стана за смях, защото не съумя да даде логичен отговор на нито един журналистически въпрос и молеше от самото начало своите заместник-министри да го избавят и изваждат от конфузните и нелепи обстановки, напомнят от „ Зограф “.

По тази причина отиващият си културен министър явно няма да посмее да предложения медиите на прощална конференция във ведомството си, тъй като единствените забележими „ достижения “ през 7-те месеца от късия мандат на Атанас Атанасов са една джендър галерия, проведена с парите на данъкоплатците, както и eдно скандално видео-селфи на прозореца, снимано евентуално в несъответстващо положение, а дългият лист с гафовете му включва изцяло провален археологически сезон, спряно финансиране и за знакови обекти като Перперикон, антична Рациария до Видин, Хераклея Синтика до Петрич, късноантичният град Мисионис до Търговище, липса на направен Регистър на свободните създатели и актьори, както и орязан бюджет на културното ведомство с 1,4 млн. лв., регистрират от съдружие „ Зограф “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР