Министърът на културата Кръстю Кръстев разговаря днес в Министерството с

...
Министърът на културата Кръстю Кръстев разговаря днес в Министерството с
Коментари Харесай

Актьори от Народния отидоха при министъра на културата, за да се оплачат от емоционален тормоз

Министърът на културата Кръстю Кръстев беседва през днешния ден в Министерството с артисти от трупата на Народния спектакъл „ Иван Вазов “, които изложиха своята позиция за обстановката и за последните кавги. На срещата пристигнаха Георги Мамалев, Дарин и Деян Ангелови, Владимир Карамазов, Биляна Петринска, Стефания Колева, Асен Данков, Виктория Колева, Павлин Петрунов, Вяра Табакова, Емануела Шкодрева и Илко Ганев, който е специалист към Съюза на артистите. На срещата беше и отрасловият зам.-министър Виктор Стоянов.



Актьорите срещнаха министъра в детайли с тяхната позиция по отношение на обстановката в театъра и атмосферата в него. Те споделиха паниката си, че в общественото пространство се тиражират погрешни изказвания, които смущават протичането на естествения работен развой, а също ги натоварват прочувствено. Артистите приканиха да бъде предпазен престижът на институцията Народен спектакъл.



Министър Кръстев изслуша деликатно актьорите от първата ни натрупа и показа с тях, че към този момент е имал срещи и с други страни в проблема, като му предстоят още диалози. Той благодари на актьорите, че до момента са запазили успокоение и положителното име на театъра посредством играта си на сцената. Кръстев ги увери, че в качеството си на министър на културата, се осланя на закона и това в никакъв случай няма да се промени.



Министърът на културата уточни още, че в светинята и най-високо място в българския спектакъл, какъвто е Народният, е неприемливо да има повече ескалация на напрежението и съобщи, че е сигурен, че положителният разсъдък надвива, тъй като театърът е идея.



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР