Министърът на културата Боил Банов и президент-директорът на Музея „Лувър”

...
Министърът на културата Боил Банов и президент-директорът на Музея „Лувър”
Коментари Харесай

Министърът на културата подписа в Париж нов договор с Лувъра

Министърът на културата Боил Банов и президент-директорът на Музея „ Лувър” Жан-Люк Мартинез подписаха през днешния ден на публична гала в посолството ни в Париж нов контракт за организирането на реципрочни изложения сред Република България и международния музей. Договорът планува представянето ни в Лувъра с нова галерия на български културни полезности с акцент интервала на Първото Българско царство следващата година, както и през 2019 година - показване на историята ни от 16-17 век.
Министър Банов дефинира подписването като жест към страната ни, защото Лувърът е институция, която стои над страните. „ Това е в действителност неповторима институция и опцията да продължим нашето дългогодишно взаимоотношение е изключителна за моята държава”, акцентира министър Банов. Той благодари на Вежди Рашидов, че години наред се е борил със сърце и душа да се случи всичко това.
От своя страна Рашидов приветства управлението на международния музей за опцията да представим неповторимото си завещание пред света. Той благодари на министър Банов за приемствеността в политиките на Министерството, защото тя е значима и работи за положителните ни двустранни връзки с Франция.
Жан-Люк Мартинез поздрави Вежди Рашидов и Боил Банов за положителните културни връзки с Франция, които са основали и в този момент надграждат. Той показа, че се радва, че могат да покажат и български творби в Лувъра. Посочи, че това се случва и с помощта на Александър Баралис, който с работата си е към този момент повече българин и поддържа този пламък на обмена. „ За нас, французите, е късмет, че можем да допринесем за представянето на България пред света”, посочи президентът на Лувъра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР