Министърът на железопътния транспорт на Индия обяви днес, че причината

...
Министърът на железопътния транспорт на Индия обяви днес, че причината
Коментари Харесай

Електронна система за сигнализиране причинила влаковата катастрофа в Индия с 288 жертви

Министърът на железопътния превоз на Индия разгласи през днешния ден, че повода и виновните за най-тежката железопътна злополука в страната от десетилетия са открити, като уточни за причина електронна система за сигнализиране, съобщи Франс прес.
„ Установихме повода за случая и хората, виновни за него “, сподели през днешния ден министърът на железопътния превоз на Индия Ашвини Ваишнав пред организация АНИ и добави, че „ не е подходящо “ да оповестява спомагателни детайлности преди окончателния отчет за следствието. Предварителната оценка за жертвите на конфликта сред три влака, станал в петък покрай Баласор, в щата Одиша, в източната част на страната, е за минимум 288 починали.
Министърът сподели, че " пренасочването, настъпило по време на задействането на електронното блокиращо устройство, е съществена причина за злополуката ", имайки поради комплициран набор от сигнали, ръководещи придвижването по релсите, с цел да се предотврати конфликт на влакове.
„ Виновникът и методът, по който е станала злополуката, ще бъдат открити след съответното следствие “, добави той. На този стадий царува комплициране за аргументите на злополуката, само че в. " Таймс ъв Индия ", цитирайки предварителния отчет от следствието, заяви през днешния ден, че „ човешка неточност “ може да е предизвикала конфликта сред три влака - една от най-тежките влакови произшествия в историята на страната.
Експресният трен " Коромандел ", пътуващ от Калкута за Мадрас, е получил в петък зелена светлина да се движи по основната линия, само че е бил пренасочен заради човешка неточност на коловоз, на който към този момент е бил спрял товарен трен, съгласно вестника.
Тогава пътническият трен се врязва в товарния ескорт със скорост към 130 км/ч. След това три вагона паднат на прилежащия коловоз, удряйки задната част на експресен трен, който пътува от Бангалор за Калкута.
Именно този конфликт е предизвикал най-вече жертви, добавя " Таймс ъв Индия ", базирайки се на предварителния отчет.
Главният секретар на щата Одиша Прадип Джена удостовери, че към 900 ранени при злополуката са били откарани в болница.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР