Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева връчи три сертификата

...
Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева връчи три сертификата
Коментари Харесай

Министър Стойчева връчи три сертификата за инвестиционни проекти за над 17,7 млн. лв. в София и Омуртаг

Министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева връчи три документа „ клас А " за капиталови планове на „ Солар Панел " ЕООД, „ Имелиус " ООД и „ Бианчи " ЕООД. Общият размер на вложения в София и Омургаг е 17 744 000 лева

Сертификатът на компания „ Солар Панел " се издава по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) за плана „ Изграждане на дружество за произвеждане на слънчеви модули " в гр. Омургат, Област Търговище. Размерът на инвестицията на компанията е 7 350 000 лева и се планува да бъдат разкрити 45 нови работни места. За новия цех за слънчеви панели ще бъдат закупени осъвременени машини и съоръжение, нужни за индустриалния развой. Той ще бъде с потенциал 200 mW на година. В предприятието ще бъдат обособени склад за първични материали и материали, индустриален завод, склад подготвена продукция и административна част. Инвеститорът показва, че заради бързото развиване на производството на електрическа енергия от възобновими източници, сдружението се ориентира към построяването на нов цех.

Сертификатът на компания „ Имелиус " се издава за плана „ Логистичен център и спомагателни и офис постройки ". Размерът на инвестицията е 6 894 000 лева Предвижда се създаване на нова база за депозиране и предпазване на артикули в с. Гурмазово, Индустриална зона Божурище. Инвеститорите възнамеряват закупуване на профилирани машини и ново съоръжение. Компанията получи документа си в края на предходната седмица.

Сертификатът на компания „ Бианчи " се издава за плана „ Изграждане на логистичен център ". От компанията влагат 3 500 000 лева за осъвременени здания за депозиране, ситуирани в „ Индустриален парк София-Запад ", зона за разтоварване и натоварване на стоките, както и открит паркинг. Компанията получи документа си в края на предходната седмица.

На връчването на документите участва още шефът на Българската организация за вложения Мила Ненова. От 6 юни 2023 година досега МИР издаде 24 документа за вложения по ЗНИ. Планираните вложения са в размер на над 510 млн. лева, по които ще се разкрият 2064 нови работни места в София, Видин, Бургас, Кърджали, Омуртаг, Стара Загора, Свищов, Русе, Шумен, Пловдив, Русе и Перник.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР