Министърът на икономиката внесе напрежение в политическия живот с това,

...
Министърът на икономиката внесе напрежение в политическия живот с това,
Коментари Харесай

Нинова: Искам да получа достъп до засекретения доклад на Сметната палата за ДКК

Министърът на стопанската система внесе напрежение в политическия живот с това, което изиска.

Вицепремиерът Корнелия Нинова не е получила отчета на Сметната палата за ДКК, тъй като е засекретен и предаден на прокуратурата със подозрения за осъществени закононарушения.

" Уважаеми, сътрудници от ГЕРБ, почитам държавността. Била съм на ваше място. Дадох пред вас заричане, което не мога да извърша - на 18 март на въпрос от вас отговорих скоро ще изляза пред вас с резултати от инспекциите и отчета на Сметната палата - по отношение на " ЕКСПО Дубай " Държавната консолидационна компания е по-тежък случай, написа ruse24.bg.

Вие сте разпореди инспекция на сметната палата. Вие няма да видите резултата от инспекцията - на мен също ми се отхвърля да ми се даде отчета. Не единствено това. На мен ми се не разрешава да приказвам за това, което се е случвало вътре. Знам от юристите на ДКК. Обръщам ви внимание, че няма случай цялостен отчет на Сметната палата да бъде засекретен и предаден на прокуратурата със подозрения за осъществени закононарушения.

Обръщам се към вас - всички сме се клели, че ще работим в името на народа. Гарантирам ви, че в ДКК е заровена най-голямата корупция. Получила съм писмо от Сметната палата - одитният отчет не може да бъде възложен до привършване на наказателното произвеждане. Моля ви, господин ръководител, да намерим позволение да влезе в секретно деловодство ", сподели Нинова, цетирана от Българска национална телевизия.

Сметната палата още не е предоставила и отчета за ТОЛ системата, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Отново става въпрос или за напън да се открие нещичко и някой да бъде размахан, че е знак на корупция. Или някой си търси политическа поддръжка, добави тя.

Георги Свиленски, ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия сподели:

" Да, предлагането за одит на " Монтажи " и " Автомагистрали " беше по предложение на Българска социалистическа партия. И аз изпадам в неразбиране по какъв начин не можем да получим отчета. Опит за закононарушение прави този, който изпратил отчета в прокуратурата, а не в Народно събрание. Предлагам ви да променим този закон, който не разрешава това и да гласуваме план за решение да се даде отчета тук. Истината би трябвало да излезе нескрито. Засекретявайки го в прокуратурата, в никакъв случай никой с изключение на основният прокурор няма да разбере какво се е случило, а може да се скрие и да се покровителства корупцията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР