Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов участва днес в

...
Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов участва днес в
Коментари Харесай

Министър Стоянов откри инвестиция за 15 млн. лв., която разкрива нови 100 работни места в Кърджали

Министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов взе участие през днешния ден в гала по разкриване на нова френска инвестиция на стойност от 15 млн. лева в Кърджали. Това е третото подред уголемение на завода на „ Серта България “, като с него се разкриват нови 100 работни места. 

„ Серта България “ е един от многото позитивни образци във френско-българските стопански връзки. За две десетилетия това дружество се трансформира във второто по величина в бранша и през днешния ден обезпечава претовареност на 700 индивида “, сподели министър Стоянов. „ Реализирането на тази инвестиция е най-категоричното доказателство, че проектите за развиване на компанията са свързани с България и района на Кърджали “, сподели още той. 

Икономическият министър насочи специфични поздравления към чиновниците на компанията. По думите му в основата на триумфа на завода стои техният всекидневен труд. „ С българските познания и умения тук се основава продукция, която се изнася както за доста от страните от Европейския съюз, по този начин и за Съединени американски щати, Бразилия, Аржентина и Китай “, добави министър Стоянов.

„ Ръстът на Брутния вътрешен артикул на България през 2022 година главно се дължи на нарастването на Брутната добавена стойност на българската промишленост с над 17% на годишна база “, заяви Никола Стоянов. Стойностният размер на бранш „ Индустрия “ е над 11 милиарда лв., а огромната част от продукцията е експортно насочена.

Министър Стоянов напомни, че още при заемането му на поста, е определил като главен приоритет подобряването на бизнес средата в България и непрекъснатата връзка с непознатите компании у нас. „ Затова и моята врата ще бъде постоянно отворена за вас “, сподели той.

„ Серта България “ АД оперира в България от 2003 година, когато придобива българското дружество „ Пневматика “, основано през 1964 година. Понастоящем в завода в Кърджали се създават цилиндри за селскостопанската и пътностроителната техника.

На събитието участваха кметът на община Кърджали Хасан Азис, регионалният шеф Даниел Делчев, посланикът на Франция Н. Пр. Жел Мейер, икономическият консултант към задачата у нас Еманюел Булестро, ръководителят и изпълнителният шеф на Френско-българската комерсиална и индустриална камара Стефан Делайе и Весела Тодорова-Мозеттиг, ръководителят на Група „ Серта “ Сирил Клеман, представителят на акционерите на Групата Грегоар дьо Кастелано, представители на висшия мениджмънт на компанията в България и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР