Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова побърза да пореден

...
Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова побърза да пореден
Коментари Харесай

Нинова скочи срещу искането на Украйна за оръжия: Казусът е решен

Министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова побърза да следващ път да заеме безапелационна позиция против изпращането на оръжия в поддръжка на Украйна против съветската инвазия.

По-рано денем украинският дипломат Виталий Москаленко заяви, че в петък е изпратил публична нота до Министерството на външните работи на България, с която приканва за изпращане на руско остаряло въоръжение към отбраняващата се страна. Той добави, че към момента няма отговор, само че ще изпрати апели и към други институции.

Председателят на Българска социалистическа партия реагира с обява във Фейсбук: " Няма потребност Министерство на външните работи да изпраща настояването на Украйна в Министерството на стопанската система и промишлеността. Народното събрание реши - България няма да изнася оръжия за Украйна. Казусът е затворен. "

На 4 май Народното събрание отхвърли предложенията на " Демократична България " и ГЕРБ за военна помощ, след което одобри това на " Продължаваме промяната ", което включва ремонт на украинска военна техника, само че не и изпращане на български оръжия.

Българска социалистическа партия бе най-активният съперник на първите две гласувания. Заради тази позиция Нинова бе измежду политиците, които попаднаха под прицела на габровския карнавал на 21 май. Тя бе показана като развратница с алена рокля и бутилка олио в ръка, а под фигурата ѝ бе подложен надпис " Комунистите страната продават ".

Външното министерство удостовери, че в понеделник е получило нотата на украинския дипломат и " следва тя да бъде препратена до способените ведомства. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР