Министърът на икономиката Емил Караниколов направи първа копка на завод

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов направи първа копка на завод
Коментари Харесай

Емил Караниколов присъства на първа копка на завод в община Куклен

Министърът на стопанската система Емил Караниколов направи първа копка на цех за елементи на коли на "Мерцедес-Бенц " в региона на община Куклен. Заедно с него в основите на предприятието алегорично вкопаха гранитен блок притежателят на компанията Ахмет Байрактар, кметът на община Куклен Мария Белчев, кметът на Пловдив Иван Тотев.

Министър Караниколов връчи на фирмата-инвеститор "одело Фарба Лайтинг Груп " документ за вложител Клас А. В приветствието си той посочи, че на повърхност от 23 000 кв.м. ще бъдат построени три завода и парк за поддоставчици, а вложенията ще бъдат в размер на 40,6 милиона евро. По думите му новият цех е освен обещаващо начало, само че и сериозен актив за страната ни, който ще разсъни интереса на повече задгранични вложители. Караниколов добави, че се чака в завода да бъдат разкрити близо 400 работни места.

Българското държавно управление има волята и е решено да работи за възстановяване на изискванията за бизнес в България, сподели още министърът на стопанската система. С днешното събитие потвърждаваме, че вървим в вярна посока - опростяване и улеснение на административното обслужване, поощряване на вложенията и нововъведенията, възстановяване на достъпа до финансиране и възстановяване на бизнес средата, сподели още Емил Караниколов. В умозаключение министърът напомни, че Министерството на стопанската система е действително ангажирано с проблемите на стопанския живот и бизнесът може да разчита на интензивно съдействие и поддръжка.

Кметът на община Куклен Мария Белчева приветства вложителя за избора на място и добави, че това е втората компания на територията на общината.

Стъпка по стъпка вървим към създаване в региона на Пловдив на цех за коли, акцентира кметът на Пловдив Иван Тотев. Затова, добави Тотев, основна роля има Министерството на стопанската система и Българската организация за вложения. За нас това е една изключителна инвестиция, защото е много новаторско и с дълготраен мащаб, добави кметът, като поздрави компанията за избора на мястото.

По първични планове серийното производството в предприятието би трябвало да стартира през декември 2020 година, а три-четири години по-късно се чака да бъдат издигнати и вторият цех за електроника и паркът за поддоставчици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР