Министърът на икономиката Богдан Богданов е освободил изпълнителния директор и

...
Министърът на икономиката Богдан Богданов е освободил изпълнителния директор и
Коментари Харесай

Министърът на икономиката е освободил ръководството на ДКК

Министърът на стопанската система Богдан Богданов е освободил изпълнителния шеф и борда на шефовете на Държавната консолидационна компания /ДКК/, ръководещ предприятията в системата на ведомството. Той посочи, че изпълнителният шеф Иван Зангочев и новите членове на борда на шефовете са назначени краткотрайно и ще работят с понижени на половина хонорари, предава „ БНР “.

Над 680 милиона лв. неоправдани разноски – това демонстрира разбор на обществените предприятия в системата на Министерството на стопанската система /МИ/, разяснява още Богданов.

Наталия Ганчовска добави, че новото управление, което е било определено персонално от министъра, би трябвало да стартира осъществяването на програмата по оздравяването на държавните предприятия в структурата на МИ с съответно сложени задания и периоди . По думите му би трябвало да се изготвят бизнес стратегии за 2024-2026 година , както и да се преструктурира дългът на ДКК към Българската банка за развиване /ББР/, който е бил насъбран най-вече от заем за създаване на държавния комплекс.

Неефективните държавни сдружения ще бъдат лишени от представителни разноски , а за другите ще има предел от 5000 лева на година. Капиталът, който ДКК ръководи, е в размер на повече от 1 милиард лв. като от 11 сдружения 6 са неефективни .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР