Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви в четвъртък

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви в четвъртък
Коментари Харесай

Джанет Йелън: Необходима е предпазливост относно пълна забрана на руската енергия

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи в четвъртък по време на брифинг на срещата на Световната банка и Международния валутен фонд, че е нужна нерешителност във връзка с цялостната възбрана на съветската сила, защото резултатите могат да бъдат противоположни, съобщи БНР.

" Искаме да навредим на Русия, само че цялостна енергийна възбрана явно би повишила международните цени на петрола. Това би имало пагубно влияние върху Европа и други елементи на света “, показа Йелън, добавяйки, че " срещу упованията на здравия разсъдък, това би могло да има едва негативно влияние върху Русия ".

Освен това Йелън означи, че Съединени американски щати и съдружниците им са се съгласили да наложат повече наказания против Русия.

Тя също по този начин сподели, че разноските за възобновяване в Украйна ще бъдат " големи ", като акцентира, че съветската военна инвазия в страната сложи доста страни в дългово злополучие.

Йелън прикани страните, които към момента не са осъдили нашествието на Русия в Украйна, да създадат това и да избегнат нарушаването на глобите, наложени на Москва.

Тя удостовери, че Съединените щати ще дават на Украйна още 500 милиона $ директна икономическа помощ, с цел да могат да продължат основните държавни действия и да избегне утежняване на филантропичната рецесия.

Министърът на финансите на Съединени американски щати съобщи, че е решена да работи посредством групата на 20-те огромни стопански системи (Г-20) за справяне с компликациите, подбудени от нашествието на Русия в Украйна, макар нейното и на няколко други западни публични лица овакантяване на вчерашната финансовата среща на Г-20 сега, когато говореше съветския представител.

" Мисля, че търсихме метод да изразим неодобрението си, като в същото време признаваме, че имаме доста работа за осъществяване “, сподели Йелън на днешната конференция.

Според нея Международният валутен фонд и Световната банка не са предопределени да се оправят с множеството рецесии, с които се оправят в този момент, в това число последствията от войната на Русия в Украйна и пандемията от Covid-19.

" Изправени сме пред провокации, които в този момент ще изискват вложения в мащаб, с който една интернационална институция не може да се оправи сама, като изменението на климата “, сподели Йелън и добави, че " единствено вложенията във връзка с изменението на климата ще доближат трилиони и трилиони долари ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР