Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън каза вчера по

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън каза вчера по
Коментари Харесай

САЩ и ЕС разговарят за още твърди мерки срещу Русия

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън сподели през вчерашния ден по телефона на заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис, че би трябвало да си сътрудничат за налагането на " още твърди ограничения " на Русия в отговор на нахлуването ѝ в Украйна, съобщи Ройтерс.

В известие на финансовото ведомство на Съединени американски щати се споделя, че Йелън е удостоверила поддръжката на Вашингтон за украинския суверенитет и работи с сътрудниците си, тъй че " Русия да понесе своята отговорност ".

Президентът на Световната банка Дейвид Малпас и ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева оповестиха в общо изказване, че двете институции координират дейностите си за обезпечаване на финансова и политическа поддръжка за Украйна. Те споделиха, че идната седмица управителният съвет на МВФ ще разиска настояването на Киев, а управителният съвет на Световната банка ще взема решение тази седмица за отпущането на Украйна на пакет от минимум 350 млн. $. Отделно 200 млн. $ от Световната банка ще бъдат избрани за украинската здравна и просветителна система.

Банката и фондът имат подготвеност да окажат забележителна помощ на прилежащите на Украйна страни, наранени от войната и поради пристигналите на тяхна територия бежанци, се споделя още в общото изказване.

След среща финансовите министри и шефовете на централните банки на страните от Г-7, отдадена на Украйна, Джанет Йелън заяви през вчерашния ден, че Седморката ще сътвори специфична група, която ще се концентрира върху замразяването и конфискуването на активи на членове на съветския хайлайф.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР