Министърът на финансите Асен Василев седна в премиерския стол, макар

...
Министърът на финансите Асен Василев седна в премиерския стол, макар
Коментари Харесай

Извънредно заседание: Асен Василев седна на премиерския стол, народът изтръпна

Министърът на финансите Асен Василев седна в премиерския стол, въпреки и единствено за едно съвещание. Министерският съвет се събра изключително, с цел да одобри данъчните закони.
Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел отпътуваха на посещаване в Израел. Скорошна смяна в закона разрешава съвещание на кабинета да води министър, а не само вицепремиер.
Извънредното съвещание даде мотив на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, нощес, разяснявайки изборните резултати, по този мотив да вметне: „ Василев си свика съвещание “. И да добави, че ще има искания към бюджета, които ще упорства да бъдат изпълнени, написа „ 24 часа “.
Местните избори забавиха процедурата по приемането на данъчните закони и на бюджета. Василев и кабинетът решиха, че не е добре да бъдат обсъждани по време на акциите, опасявайки се от превръщането им в мотив за борба с съперниците.
Още повече, че за някои от предложенията и в двата закона сътрудниците в „ сглобката “ авансово оповестиха противоречие. Спорни ще се окажат концепциите Данък добавена стойност за ресторантьорите да се върне на общоприетата ставка от 20%, дали да се дава бонус против информация за укрити налози, както и да се отхвърля заплащане, в случай че продавачът на стока или услуга не издаде касова записка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР