Министърът на финансите Асен Василев отправи завоалирано послание към колегата

...
Министърът на финансите Асен Василев отправи завоалирано послание към колегата
Коментари Харесай

Асен Василев подкани Христо Хинков да подаде остаква заради скандала с Пирогов

Министърът на финансите Асен Василев насочи завоалирано обръщение към сътрудника си - здравния министър Христо Хинков - да подаде оставка поради абсурда с уволнението на шефа на УМБАЛСМ " Пирогов ".

Решението за промяната на шефа на болничното заведение предизвика ГЕРБ да разгласят протест на всички законопроекти на кабинета, в това число Бюджет 2024.

Василев обаче разгласи, че към този момент има реализирано единодушие с ръководителя на Комисията по бюджет Йордан Цонев за ускорено приемане на данъчните закони и бюджета в околните седмици.

" Бюджетната ппроцедура ще върви, тъй като е извънредно значима за страната и няма по какъв начин да стане пленник на който и да е началник на която и да е болница ", сподели Асен Василев пред публицисти в наличието на Цонев.

Той направи и задочна забележка на Христо Хинков, че в случай че не може да получи поддръжка на партиите от болшинството за решенията си, той би трябвало да подаде оставка.

" Правилното е министърът да има безспорна автономия в политиката и хората, които назначава. Но в случай че това не бъде подкрепено и той не може да убеди партиите и премиера, че това би трябвало да бъде подкрепено, верният ход е да си подаде оставката, а не да прави циркове и да блокира страната ", сподели още Василев, който въпреки всичко посочи, че " не е негова работа " да желае промяна на членове на Министерския съвет.

Той призна, че е разговарял с Бойко Борисов във вторник след абсурда с " Пирогов " и му е предал същото обръщение.

Малко преди брифинга на Асен Василев - Христо Хинков разгласи, че не се отхвърля от промяната на шефа на " Пирогов ",з ащото се усеща задължен да го в профил на фона на отчета за финансовото състояние в болничното заведение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР