Министърът на финансите Асен Василев, който пази до днес мълчание

...
Министърът на финансите Асен Василев, който пази до днес мълчание
Коментари Харесай

Асен удари рамо на „Лукойл“

Министърът на финансите Асен Василев, който пази до през днешния ден безмълвие по проблема с „ Лукойл “ и дерогацията за импорт на съветски нефт като „ търсене на интриги “, най-сетне проговори,

Той обаче не сподели за какво подопечния му началник на данъчните Румен Спецов не е събирал наложителната по закон облага на Лукойл от дерогацията, която следва да се дава – също по закон, като отплата на потребителите на горива, приблизително по 73 стотинки на литър.

На въпрос на Националното радио по какъв начин разчита знаците от Народното събрание, който не събра кворум, а през вчерашния ден отрасловата бюджетна комисия отхвърли препоръчаните от министерството данъчни закони, Василев съобщи:

„ Това, което виждаме сега, е, че има много придвижвания в Народното събрание, които не са свързани с бюджетната процедура. Водим много интензивни диалози с партиите в Народното събрание по този начин, че да намерим задоволително поддръжка за бюджета. Ако моята оставка бъде поискана поради Лукойл – това няма нищо общо по няколко аргументи, първата от които е, видяхте през вчерашния ден и Агенция Митници доста ясно сподели, че има от Европейска комисия утвърдени квоти. Те наблюдават извънредно прецизно за тези квоти. Всяка седмица към Европейска комисия се изпраща какво в действителност е напуснало българските пристанища и за кои страни е тръгнало, тъй че там по-скоро се търсят интриги, в сравнение с нещо действително “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР