Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова остава на поста

...
Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова остава на поста
Коментари Харесай

Петкова остава министър поне още седмица

Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова остава на поста си най-малко още седмица. 

Това се разбра след съвещанието на съдружния съвет, което се организира през днешния ден в Министерския съвет. 

Очакваше се през днешния ден ГЕРБ и " Обединените патриоти " да обсъдят кой да бъде новият министър на енергетиката. След срещата обаче зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разгласи, че решението за оставката на Теменужка Петкова и вероятно за нов енергиен министър няма да бъде взето тази седмица.

Цветанов добави, че по време на срещата министър председателят Бойко Борисов е провел телефонен диалог с чешкия си сътрудник Андрей Бабиш, с цел да бъдат предоставени документи по договорката с активите на ЧЕЗ.

" Приет е ангажимент, документите, които ще получим да бъдат употребявани в полемиката, която ще се организира в българския парламент, с цел да отпаднат безусловно всички спекулации по отношение на тази договорка, която е осъществена на територията на Чехия ", добави Цветанов.

До края на седмицата Петкова ще бъде изслушана на взаимно съвещание на две от парламентарните комисии - тази по енергетика и тази за надзор на службите за сигурност. 

Петкова подаде оставка предходната седмица, откакто се разбра, че познава от 20 години Гинка Върбакова -собственичката на пазарджиката компания " Инерком ", която купува активите на ЧЕЗ в България. Малко по-късно от Брюксел министър председателят Борисов разгласи, че оставката ще бъде призната и следва да бъде разисквано кой да заеме поста й. 

В държавното управление поста на министър на енергетиката е от квотата на ГЕРБ. За възможни наследници на Петкова се спрягат имената на  зам.-министъра й Жечо Станков, както и на двама депутати от ГЕРБ - Валентин Николов и Делян Добрев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР