Министърът на енергетиката , в качеството си на упражняващ правата

...
Министърът на енергетиката , в качеството си на упражняващ правата
Коментари Харесай

Министър Живков освободи ръководството на Българския енергиен холдинг

Министърът на енергетиката, в качеството си на упражняващ правата на страната като едноличен притежател на капитала на ЕАД, освободи през днешния ден Съвета на шефовете на компанията в състав: Валентин Николов, Диян Димитров, Иван Андреев, Стелиан Коев и Александър Църноречки. Прекратяването на пълномощията им по договорите за възлагане на ръководството на сдружението е на съображение член 221, т. 4 и член 232а от Търговския закон, член 13, член 15, алинея 1 и алинея 3, член 24, алинея 1, т.6 по отношение на член 23 от Закона за обществените предприятия. Освободените членове на Съвета на шефовете не са освободени от отговорност.

На тяхно място за членове на Съвета на шефовете на „ Български енергиен холдинг “ ЕАД, до провеждането на конкурс в шестмесечен период, са избрани Мария Велкова, Веселина Канатова – Бучкова, Ива Петрова и инж. Пламен Дилков и Антон Симеонов.

Новото управление на холдинга следва да предприеме нужните дейности за регистриране на смяната в Търговския указател.

Кои са новите членове на СД на БЕХ ЕАД:

Мария Велкова – Магистър по търговия с сила и финанси от Cass Business School, Лондон. Работила е в PricewaterhouseCoopers, София, EMIS Energy Ltd., Low Carbon Ltd., Лондон, където е отговаряла за идентифицирането и осъществяването на нови покупко-продажби в региона на ВЕИ. Била е вицепрезидент сливания и придобивания в Enery GmbH, Виена. Владее британски, немски и испански език.
 Енергийните сдружения навлизат в дългова серпантина с над 2 милиарда отговорности Енергийните сдружения навлизат в дългова серпантина с над 2 милиарда отговорности
Български енергиен холдинг (БЕХ) има достъп до атрактивни финансирания, само че вместо да развива стратегически планове, които да го превърн...

Веселина Канатова – Бучкова – Магистър по право от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “., специализирала във Виенския университет, в Института за европейски науки, Австрия, в Ассер институт, Холандия. Доцент по административно право и административен развой в ЮЗУ „ Неофит Рилски “, Благоевград и в Института за страната и правото при Българска академия на науките. Член на Пловдивската адвокатска гилдия. Владее британски език, употребява немски ез.

Ива Петрова – Магистър по стопанско ръководство от СУ „ Климент Охридски “. Завършила и University of Birmingham, Англия. Притежава редица специализации в Япония, Белгия, Англия. Дългогодишен чиновник на Министерството на стопанската система и енергетиката, където е отговаряла за ръководство и мониторинг на енергийни планове, финансирани по силата на двустранни и многостранни стратегии, както и за действия в региона на основаването на дейно функциониращи енергийни пазари и други. Работила и в „ Български енергиен холдинг “ ЕАД. До момента е била съучастник в ЗБи Адвайзъри ООД – сдружение, профилирано в управническо консултиране в енергетиката. Владее британски език, употребява италиански ез.

Инж. Пламен Дилков – Инженер по гражданско строителство от Университета на науките в Тренто – Мезиано (Трентино). Управител на редица компании в региона на енергетиката, измежду които Водноелектрическа централа Своге, Водноелектрическа централа Марица ЕООД, ПВБ Пауър България АД, съпредседател и член на УС на Съюза на производителите на екологична сила, Член на Борда на шефовете на CEDEC – European Federation of Local Energy Companies, заместник-председател на Конфиндустрия България, член на Управителния съвет на Асоциация Хидроенергия и на Алианс за енергийна успеваемост. Говори италиански и съветски език, употребява британски ез.

Антон Симеонов - Има над 10-годишен опит в региона на енергетиката. Бакалавър и магистър по стопанска система. Има забележителен опит в региона на финансовия одит, както и образования и приключени курсове в региона на капиталовото банкиране. Преминал е една от най-престижните стратегии на Държавния департамент на Съединени американски щати - IVLP - с тенденция енергийна сигурност и външна политика. Владее британски и съветски език.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР