Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва в четвъртото заседание

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва в четвъртото заседание
Коментари Харесай

Министър Петкова ще участва в заседание на CESEC в Букурещ


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще взе участие в четвъртото съвещание на Групата на високо ниво на самодейността за газовата съгласуваност на Централна и Югоизточна Европа (CESEC). Срещата ще се организира на 27-ми и 28-ми септември, в Букурещ, Румъния, заяви пресцентърът на енергийното министерство.

Предвижда се страните, участващи в самодейността, да подпишат меморандум за нейното допълнение и в областта на електроенергетиката. В събитието се чака да вземат участие зам.-председателя на Европейската комисия Марош Шефчович и комисарят климат и енергетика Мигел Ариас Каниете.

Инициативата за газова междусистемна съгласуваност в Централна и Югоизточна Европа (CESEC) бе основана през февруари 2015-та година в София. Целта на групата на високо ниво е задълбочаване на районното съдействие в газовия бранш, гарантирайки сигурност на доставките, резистентност и конкурентоспособност на енергийната политика на Европейски Съюз.

Инициативата оказа позитивно влияние за ускореното осъществяване на предпочитани за района на Централа и Югоизточна Европа планове в газовия бранш, които да спомогнат за ефикасното действие на енергийните пазари.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР