Министърът на енергетиката Румен Радев обяви конкурсна процедура за избор

...
Министърът на енергетиката Румен Радев обяви конкурсна процедура за избор
Коментари Харесай

Обявиха конкурс за избор на държавен представител в Надзорния съвет на „Лукойл“

Министърът на енергетиката Румен Радев разгласи конкурсна процедура за избор на представител на страната в Надзорния съвет на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД. За длъжността може да бъде определен български жител или жител на Европейски Съюз, на страна – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство или на Конфедерация Швейцария. Кандидатите следва да имат висше обучение, степен „ магистър “ в една от следните професионални области: „ Социални, икономически и правни науки “, „ Технически науки “, „ Природни науки, математика и информатика “. От тях се изисква също не по-малко от осем години опит на управителна позиция на компания в региона на енергетиката, преработката на петрол и производството на нефтопродукти и инженерната химия. Добрата известност и компетенциите в региона на стратегическото обмисляне или финансовия мениджмънт са другите критерии за асортимент на претендентите, оповестиха от Министерството на енергетиката.


Конкурсът ще се организира в три стадия: инспекция на допустимостта на претендентите, документално показване на идея за практикуване на правата на страната и устно изявление.

Документи за присъединяване в състезанието се одобряват в Министерството на енергетиката до 31 август в това число.

„ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД е акционерно сдружение с двустепенна система на ръководство. Държавата, посредством Министерството на енергетиката, е собственик на една акция, клас А, с особени права. Министърът на енергетиката упражнява правата на страната посредством собствен представител в Надзорния съвет на сдружението. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР