Министърът на енергетиката Румен Радев, неговият заместник Красимир Ненов и

...
Министърът на енергетиката Румен Радев, неговият заместник Красимир Ненов и
Коментари Харесай

Бойкот : Миньорите не отидоха на срещата с министъра

Министърът на енергетиката Румен Радев, неговият заместител Красимир Ненов и административното управление на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " разискват на среща създалото се напрежение, митингите и блокадите на енергетиците и миньорите, недоволни от териториалните проекти за равномерен преход. На срещата в централата обаче пристигнаха само административните ръководители на ТЕЦ-а.

Представителите на протестиращите, както и синдикатите водачи от КНСБ и КТ " Подкрепа " не се отзоваха на поканата за диалози за решение на проблема. 

След срещата министър Радев ще отиде на място при протестиращите - изискването, което сложиха енергетиците и миньорите, с цел да беседват с него. 

Вече повече от 24 часа те са блокирали автомагистрала " Тракия ", Подбалканския път в региона на Гурково и Прохода на републиката.

Протестиращите са недоволни от проектите за обективен преход за Стара Загора, Кюстендил и Перник, чийто краен период за предаване на Европейската комисия изтича. Ако не бъдат изпратени, рискуваме да загубим 3,5 милиарда лв., заявви през вчерашния ден министър председателят Николай Денков.  

В опит да потушат напрежението, министър-председателят и министърът на финансите оповестиха, че централите ще работят до 2038 година. А миньори и енергетици, които решат да изоставен ще получат до 36 работни заплати. 

Министър Радев разгласи, че желал да създадат срещата в административната постройка на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ", с цел да могат да поговорят на място, където работят хората и да го създадат в по-нормална среда.

Все отново по-късно ще посети автомагистрала " Тракия " и ще се срещне с протестиращите, само че е желал преди този момент да създадат диалога в спокойна среда

По-рано енергетиците и миньорите, които са на автомагистрала " Тракия " и на Подбалканския път в региона на Гурково, оповестиха, че не престават блокадите. Протестиращите оповестиха, че няма да правят отстъпка и че препоръчаният проект за обективен преход за Стара Загора не ги устройва. Те желаеха представителите на властта да отидат при тях. 

Очаква се през днешния ден държавното управление да изпрати в Брюксел трите проекта за обективен преход за Стара Загора, Кюстендил и Перник, защото крайният период за предаването им на Европейската комисия изтича. До 31 декември всички страни членки би трябвало да ги одобрят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР