Министърът на енергетиката Росен Христов е бил повикан в Националната

...
Министърът на енергетиката Росен Христов е бил повикан в Националната
Коментари Харесай

Енергийният министър Росен Христов се яви на разпит за спрените доставки на газ

Министърът на енергетиката Росен Христов е бил извикан в Националната следствена работа. Служебният министър е извикан като очевидец, с цел да даде информация за газовите доставки, осъществени по време на предходното ръководство. Христов съобщи обаче, че не може да разисква елементи, с цел да не пречи на следствието, съобщи Българска национална телевизия.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска оставката на Росен Христов. Във връзка с това той разяснява, че не е схванал смисъла от това искане.

" Той ме упрекна, че върша някаква политическа офанзива. Може би не е слушал деликатно. В моето изявление, с изключение на обстоятелства за дейностите на " Булгаргаз " и икономическа оценка за резултата от тези дейности, нямаше никакви препратки нито към избрани лица, нито към съответни партии. Не знам за какво той оцени моето изявление като подигравка против " Продължаваме Промяната ". Дори държавното управление не беше споменавано, а фокусът беше напълно върху хронологията с доставките на газ и дейностите на " Булгаргаз ", изясни Росен Христов.

Той съобщи, че няма да си подаде оставката, тъй като не счита, че с дейностите е нарушил каквото и да било.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР