Министърът на енергетиката на Турция Фатих Донмез съобщи, че Анкара

...
Министърът на енергетиката на Турция Фатих Донмез съобщи, че Анкара
Коментари Харесай

Турция възобновява сондажите в спорните води на Кипър

Министърът на енергетиката на Турция Фатих Донмез заяви, че Анкара ще възобнови сондажните си интервенции в противоречивите води на остров Кипър, написа Kathimerini, като отбелязва, че това може да може да докара до ескалация на напрежението сред Турция и Гърция.

Освен това Донмез загатна, че изследвания за петрол и газ ще се организират и към най-източния гръцки остров – Кастелоризо, който е в основата на претенциите на Атина за огромна изключителна икономическа зона в Източното Средиземноморие.

„ Проведохме към осем сондажни интервенции в Средиземно море за три години “, сподели той, като означи, че три от тях са били във водите на Северен Кипър.

„ Това, което казахме през цялото време, е, че имаме лични права и ползи в сходство с интернационалното морско право в тези области, тъй че няма късмет да отстъпим “, акцентира турският енергиен министър.

Според Kathimerini, това може да докара до прекъсване на обновените договаряния сред Атина и Анкара за деескалация на напрежението и разрешаване на противоречивите въпроси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР